Škola Humane Ekologije novi Ozonov edukativni program Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_5570" align="aligncenter" width="600"] Program podržan od Komisije za raspodjelu djela prihoda od igara na sreću za 2017. godinu[/captio [caption id="attachment_5570" align="aligncenter" width="600"] Program podržan od Komisije za raspodjelu djela prihoda od igara na sreću za 2017. godinu[/captio Rating: 0
You Are Here: Home » Slajdovi » Škola Humane Ekologije novi Ozonov edukativni program

Škola Humane Ekologije novi Ozonov edukativni program

Program podržan od Komisije za raspodjelu djela prihoda od igara na sreću za 2017. godinu

Program podržan od Komisije za raspodjelu djela prihoda od igara na sreću za 2017. godinu

Ekološki pokret ,,Ozon“ od 1. avgusta do kraja tekuće godine realizovaće novi edukativni program ,,Škola Humanitarne ekologije“ koji je Odlukom Komisje za raspodjelu sredstava od dijela prihoda od igara na sreću dobio finansisjku podršku na Konkursu za 2017. godinu, u kategoriji ,,Vanistitucionalno obrazovanje djece i omladine“.

Riječ je programu koga je razvio Ozonov tim i čiji je cilj povećanje interesovanja mladih za humanu ekologiju, relativno noviji naučni pravac koji izužava odnos i međusobni uticaj životne sredine i čovjeka, kako bi se posredno uticalo i na veće interesovanje za aktivno učešće u procesu donošemja odluka koje se tiču životne sredine i na taj način jačala podrška za ustavom definisani razvojni pravac ekološke države Crne Gore.

Ciljne grupe su učenici/e završnih razreda srednjih osnovnih škola iz Nikšića i Podgorice, studenti državnog i privatnih univerziteta iz ta dva grada, a prednost će imati oni koji su aktivni kroz nevladine organizacije koje se bave pitanjima životne sredine ili neformalne grupe koje građanskim inicijativama utiču na proces donošenja odluka u ovoj oblasti.

Glavne aktivnosti programa su interaktivne edukativne radionice koje će se kroz tri tematska modula organizovati u Nikšiću i Podgorici, uz primjenu posebno razvijenog metoda ,,humane biblioteke“ na kom će putem javnog poziva izabrani polaznici/e, imati mogućnost da od referentnih predstavnika relevantnih institucija i organizacija dobiju osnovne i specifične informacije o humanoj ekologiji, garantovanim pravima u kontekstu učešća u procesu donošenja odluka koje se tiču životne sredine, izazovima u aktuelnim procesima i javnim politikama, kao i iskustvima relevantnih i javno angažovanih institucija i pojedinaca.

Dvije studijske posjete relevantnim domaćim i međunarodnim institucijama i dvije terenske akcije povodom obilježavanja važnih ekoloških datuma imaće za cilj i predstavljanje polaznika/ca i generacije javnosti i prilika da se upoznaju sa nadležnostima i mogućnostima komunikacije sa donosiocima odluka, medijima i širokom javnošću.

Ukupna vrijednost programa je  13.607, 50 EUR. Traženi iznos od Komisije je bio 11.707, 50 EUR a za realizaciju su odobrena sredstva u visini od  7.995, 00 EUR.

Prva aktivnost će biti raspisivanje javnog poziva za polaznike/ce programa ,,Škola Humane Ekologije“ a zainteresovani če biti obaviješteni putem tradicionalnih i alternativnih medija, kao i značinih Ozonovih internet prezentacija i stranica na najpopularnijim društvenim mrežama facebook i twitter.

About The Author

Number of Entries : 608

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top