You Are Here: Home » EKOSKOP

EKOSKOP

 


 

EKOSKOP je online servis osmišljen kako bi i na ovaj način ohrabrio građanski ekološki aktivizam i uticao na bolju vidljivost rada Arhus centra Nikšić Ekoloskog pokreta ,,OZON“.

Kako mi zagovaramo model aktivnih institucija koje ce ići ka građanima, objašnjavati im svoje nadležnosti i podsticati partnerstvo sa njima, a ne biti pasivne i komplikovanim procedurama  djelovati obeshrabrujuće, nadamo se da će naš primjer slijediti i nadležni organi na državnom i lokalnom nivou i primjenom savremenih tehnologija doprinijeti kvalitetnom građanskom monitoringu životne sredine, što je i preduslov za unapređenje ukupnog stanja.

Prijave koje budu predate putem EKOSKOP aplikacije, a za koje budemo imali osnova za dalje procesuiranje, biće vidljive na ovom portalu u kategoriji EKOSKOP, gdje ćemo obavještavati javnost i o toku tih inicijativa.

Naziv servisa EKOSKOP nastao je usled želje da se ne zaboravi istoimeni građanski pokret koga su činile nevladine organizacije i građani, nastao 2008. godine u Nikšiću, kao odgovor na nagomilane ekološke probleme, prije svih nekontrolisano aerozagađenje iz tadašnje Željezare AD Nikšić.

Ekološki pokret ,,OZON“ se razvijao na principima takvog udruženog djelovanja i baštineći takve vrijednosti čuva i ono sto je EKOSKOP značio, a to je svakako čast ali i velika obaveza.


 

Servis EKOSKOP je razvijen u okviru projekta ,,Podrška građanskom aktivizmu u lokalnim zajednicama“ kojeg u partnerstvu realizovali Gradjanska AlijansaMonitoring grupa Ulcinj (MogUl) i Ekoloski pokret ,,OZON uz podršku Carls Stjuart MOTT fondacije.

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top