EKOSKOP

 


 

EKOSKOP je online servis osmišljen kako bi i na ovaj način ohrabrio građanski ekološki aktivizam i uticao na bolju vidljivost rada Arhus centra Nikšić Ekoloskog pokreta ,,OZON“.

Kako mi zagovaramo model aktivnih institucija koje ce ići ka građanima, objašnjavati im svoje nadležnosti i podsticati partnerstvo sa njima, a ne biti pasivne i komplikovanim procedurama  djelovati obeshrabrujuće, nadamo se da će naš primjer slijediti i nadležni organi na državnom i lokalnom nivou i primjenom savremenih tehnologija doprinijeti kvalitetnom građanskom monitoringu životne sredine, što je i preduslov za unapređenje ukupnog stanja.

Prijave koje budu predate putem EKOSKOP aplikacije, a za koje budemo imali osnova za dalje procesuiranje, biće vidljive na ovom portalu u kategoriji EKOSKOP Info, gdje ćemo obavještavati javnost i o toku tih inicijativa.

Naziv servisa EKOSKOP nastao je usled želje da se ne zaboravi istoimeni meformalni građanski pokret koga su činile nevladine organizacije i građani, nastao 2008. godine u Nikšiću, kao odgovor na nagomilane ekološke probleme, prije svih nekontrolisano aerozagađenje iz tadašnje Željezare AD Nikšić.

 

Design by SOFTING.ME powered by Evidencija.me