Rock & Recycle prvi put na festivalu Sea dance Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_5575" align="aligncenter" width="700"] Rock & Recycle[/caption] Pivara "Trebjesa“ i Ekološki pokret "Ozon" u saradnji sa Sea dance f [caption id="attachment_5575" align="aligncenter" width="700"] Rock & Recycle[/caption] Pivara "Trebjesa“ i Ekološki pokret "Ozon" u saradnji sa Sea dance f Rating: 0
You Are Here: Home » Slajdovi » Rock & Recycle prvi put na festivalu Sea dance

Rock & Recycle prvi put na festivalu Sea dance

Rock and Recycle

Rock & Recycle

Pivara „Trebjesa“ i Ekološki pokret „Ozon“ u saradnji sa Sea dance festivalom realizovaće kampanju „Rock&Recycle“ čiji je focus na podizanju svijesti javnosti o važnosti pravilnog sistema upravljanja otpadom i  odgovornog odnosa prema prirodi.

Imajući u vidu lokaciju festivala,  aktivnosti će biti usmjerene na smanjenje morskog otpada, konkretno plastične ambalaže, koja je I najprisutnija u svjetskim morima, kao i zaštiti morskih ekosistema.

- Kako najveći dio morskog otpada nastaje ljudskim djelovanjem na kopnu, nadamo se da ćemo uspjeti animirati posjetioce festivala, da generisani otpad odlažu u namjenske posude, čime će se spriječiti stvaranje morskog otpadai preduprijediti posljedice po živimorski svijet. Na ovaj načln pokazujemoi društvenu odgovornost i želju da doprinesemo uspostavljanju pravilnog ekonomski i ekološki odgovornom sistemu upravljanja otpadom u Crnoj Gori – istiće Natalija Milić, menadžerka koorporativnih komunikacija u Pivari.

Aktivisti Ekološkog pokreta „Ozon“ će na dv areciklažna ostrva sa info-pultovima, u periodu od 19 do 23 časova na festivalskom prostoru i od 17 do 21 sat na plaži  imati kontinuiranu interakciju sa pojetiocima festivala, koji će za svakih 20 sakupljenih otpadnih plastičnih čaša dobijati promotivne majice sa znakom kampanje „Rock&Recycle“, čime će se nagrađivati odgovoran odnos prema prirodi i prostoru.

Tokom 14. jula, na plaži Jaz , u periodu od 17 do 19 časova, biće upriličeno i nagradno takmičenje  za najkreativnije instalacije od plastičnog ambalažnog otpada, gdje će ekipe čiji će naziv i biti iz domena morskog ekosistema i  pratiti ideju kampanje,  imati priliku da pokažu znaje, kreativnost ali i timski duh  i za to budu nagrađeni  iz palete proizvoda nikšićke „Trebjese“.

- Pravila su jednostavna, ekipekojećebrojati od 3 do 5 članova,  dobićeizazov da  u toku 2 sata, od plastičnog ambalažnog optada na prave instalacije kojima će iskazati svoju kreativnost, poslati poruku javnosti i tako uticati na bolje razumijevanje važnosti reciklaže i svih ekoloških i ekonomskih  benefita koji proizilaze  kada imate pravilan sistem upravljanja otpadom.  Naši aktivisti će biti tu i da pomognu sa idejama, u tu svrhu razvijen je  i informativno-edukativni letak koji će biti dijeljen posjetiocima to kom prva dva dana Sea dance-a.  Nadamo se da ćemo i na taj način uticati da otpadna plastična ambalaža završi u namjenskim posudama, a ne u moru, što je inajvažnije za sve nas koji učestvujemo u kampanji „Rock&Recycle“ - optimističan je Aleksandar Perović, direktor Ekološkog pokreta „Ozon“.

Ovogodišnje četvrto izdanje Sea Dance festival svoje kapije otvoriće već sjutra, u četvrtak 13. jula, od 19 časova. Budvanski festival u naredna tri dana ugostiće fanove iz preko 30 zemalja svijeta, koji će imati priliku da uživaju u nastupima svjetskih muzičkih imena i zvijezdama regionalne i domaće scene.

Nezaboravan provod n aotvaranju festival garantuje britanski soul muzičar John Newman kojina Sea Dance donosi hitove “Love Me Again”, “Come And Get It”, “Blame”, “Cheating“. Drugo veče rezervisano je za najjači elektro zvuk. Izvorni duh Ibice na Sea Dance donosi najpoznatiji svjetski klub – Space koji dovodi zvijezde After life žurki, popularni italijanski duo Mind Against, a pridružiće im se I resident kluba, španski DJ Squire. Iste večerisvjetska DJ zvijezda Fatboy Slim na glavnoj bini će napraviti veliku žurku povodom obilježavanja njegovog istorijskog nastupa na plaži Brajton, čime je druga noć Sea Dance postala za ista epska!

Dobitnik dvije Grammy i čak četiri MOBO nagrade, muzička zvijezda Šon Pol nastupiće u završnici festivala. Kralj dens   hol zvuka iza sebe ima preko 30 svetskih hitova kao što su „Get Busy“, „Temperature“, „Gimme The Light“ i „We Be Burning“. Uoči njegovog nastupa, publiku  će razgaliti DJ zvijezda u usponu i tvorac planetarnog megahita “Feel” Mahmut Orhan.

About The Author

Number of Entries : 608

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top