OČIŠĆEN DIO OBALE RIJEKE BISTRICE Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_7000" align="aligncenter" width="750"] Učesnici akcije[/caption]     Ekološki pokret ,,Ozon1 organizovao je akciju čišćenja ob [caption id="attachment_7000" align="aligncenter" width="750"] Učesnici akcije[/caption]     Ekološki pokret ,,Ozon1 organizovao je akciju čišćenja ob Rating: 0
You Are Here: Home » Slajdovi » OČIŠĆEN DIO OBALE RIJEKE BISTRICE

OČIŠĆEN DIO OBALE RIJEKE BISTRICE

1

Učesnici akcije

 

 

Ekološki pokret ,,Ozon1 organizovao je akciju čišćenja obala i dijela korita rijeke Bistrice u neposrednoj blizini Gordinog mosta, čime je dat doprinos obilježavanju Međunarodnog dana čistih obala u Crnoj Gori.

U akciji koju je logistički podržala Opština Nikšić, učestvovali su i volonteri Saveza izviđača Crne Gore, nevladinih organizacija Korina, Eko bonton i Eko patriotizam, kao i građani Nikšića.

3

Detalj sa akcije

,,Zadovoljstvo je bilo raditi na terenu sa kolegama i odgovornim ljudima, koji na djelu dokazuju da im je stalo do čistih rijeka i obala. Moglo bi se reći da su danas svi učesnici pokazali kako se sa riječi prelazi na djelo i kako se konkretno vidi šta je urađeno tokom akcije. Veoma smo zadovoljni i saradnjom sa lokalnom upravom koja je obezbijedila kontejnere i odvoz sakupljenog otpada, što je veoma bitno za ovakve volonterske akcije. Današnja akcija je samo jedna u nizu aktivnosti u čijem planiranju i realizaciji učestvujemo i koje će dovesti do unapređenja trenutnog stanja. I to neće biti samo Bistrica, već i Zeta, Gračanica, Mrkošnica, kao i izvori i potoci na teritoriji našeg grada.“ – istakao je Savo Milojević iz Ekološkog pokreta ,,Ozon“, koji je koordinirao akciju.

5

Detalj sa akcije

Međunarodni dan čistih obala organizuje NVO Zero Waste Montenegro u saradnji sa NVO Naša akcija a pod pokroviteljstvom Delegacije EU u Crnoj Gori, Ministarstva ekologije, urbanizma i prostornog planiranja, EU Info centra, Beyond Plastic, MED Asocijacije i Fondacije Princ Albert II, kroz projekat ,,Mladi za prostorno planiranje i urbanizam, čist Jadran“.

About The Author

Number of Entries : 622