Dr Alida Honsić dobitnica nagrade za najljubazniju zdravstvenu radnicu Fonda “Majka Savica” za 2021. godinu Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_7049" align="aligncenter" width="700"] Nagrada Fonda ,,Majka Savica" za 2021.godinu[/caption] Dr Alida Honsić, izabrana ljekarka za odra [caption id="attachment_7049" align="aligncenter" width="700"] Nagrada Fonda ,,Majka Savica" za 2021.godinu[/caption] Dr Alida Honsić, izabrana ljekarka za odra Rating: 0
You Are Here: Home » Slajdovi » Dr Alida Honsić dobitnica nagrade za najljubazniju zdravstvenu radnicu Fonda “Majka Savica” za 2021. godinu

Dr Alida Honsić dobitnica nagrade za najljubazniju zdravstvenu radnicu Fonda “Majka Savica” za 2021. godinu

Fond Majka Savica nagrada 2021

Nagrada Fonda ,,Majka Savica“ za 2021.godinu

Dr Alida Honsić, izabrana ljekarka za odrasle u Domu zdravlja Rožaje, dobitnica je nagrade za najljubazniju zdravstvenu radnicu Fonda “Majka Savica” za 2021. godinu, u visini od 1.000 eura.

Pristigao je značajan broj prijedloga i pisama pacijenata koji su htjeli da nagrade svoje omiljene doktore, ali i medicinske sestre. Bilo je teško donijeti najbolju odluku jer su svi kandidati izvrsni predstavnici ove humane profesije.

Mlada doktorica Alida je izabrana na prijedloge svojih pacijenata, ali i učenika kojima u srednjoj medicinskoj školi predaje internu medicinu, koji za nju kažu ,,da je vrlo strpljiva, plemenita, nasmijana i vrlo kolegijalna i spremna uvijek da pomogne bolesnicima i kolegama”.

Po njihovim riječima: “niko na svijetu vas neće dočekati kada dodjete u bolnicu kao ona. Odagna vam muke kada raširi iskren osmijeh i osjetite njenu srdačnu brigu za vaše zdravlje. Za vrijeme pandemije korone, znala je sate provoditi u kovid odjeljenju, i svakih pola sata, pitati svakog pacijenta da li mu je bolje. Definitivno je ona doktor koji poštuje svaku riječ Hipokratove zakletve, shodno svojim vrlinama”.

0

Dr Alida Honsić

Dr Alida je bila vrlo prijatno iznenađena dobijenom nagradom.

,,Ovo priznanje, o kom vjerovatno svi sanjaju, je kruna svega onoga što radim i za šta se borim. Od samog početka korona virusa sam radila u Covid ambulanti, koja je u našem gradu u par navrata harala veoma visokim pikom obolijevanja. Ovo priznanje mi budi isti osjećaj kao onaj koji sam imala kada sam u očima svojih preplašenih pacijenata vidjela osjećaj zahvalnosti kada ih, uprkos riziku od infekcije, potapšem po ramenu i kazem da su oporavljeni, da su sada dobro”. – rekla je Dr Alida Honsić.

Još jednom iskrene čestitke doktorici Honsić.

Fond ,,Majka Savica” pokrenut je 2020. godine u Ekološkom pokretu ,,Ozon”, a prva dobitnica bila je Dr Marija Đurović, ginekološkinja , zaposlena u Kliničko bolničkom centru iz Podgorice

About The Author

Number of Entries : 622