VIideo: Devastacija rijeke Bistrice Reviewed by Momizat on . Ekološki pokret ,,Ozon" je u susret obilježavanju 22.marta - Svjetskog dana voda,  obišao i rijeku Bistricu, pritoku Zete, koja je decenijama jedan od najugrože Ekološki pokret ,,Ozon" je u susret obilježavanju 22.marta - Svjetskog dana voda,  obišao i rijeku Bistricu, pritoku Zete, koja je decenijama jedan od najugrože Rating: 0
You Are Here: Home » Video » VIideo: Devastacija rijeke Bistrice

VIideo: Devastacija rijeke Bistrice

Ekološki pokret ,,Ozon“ je u susret obilježavanju 22.marta – Svjetskog dana voda,  obišao i rijeku Bistricu, pritoku Zete, koja je decenijama jedan od najugroženijih vodotokova u Nikšiću, što svjedoće i scene koje smo zatekli tokom terenskog snimanja.

Različite vrste otpada u koritu i na obalama, veliki broj nelegalnih ispusta otpadnih voda iz domaćinstava, industrijskih objekata i farmi, samoinicijativna izmještanje i intervencije u koritu, samo su neki od identifikovanih problema.

Rijeka Bistrica je odlukom lokalnog parlamenta Opštine Nikšić proglašena vodotokom od značaja za lokalnu zajednicu, ali izostanak efikasne i neselektivne primjene zakona, potvrđuje letargičnog instutucija sistema, u čijom su nadležnosti nabrojani problemi.

Video zapisi uraženi iz vazduha, prikazuju katastrofalno stanje rijeke Bistrice na potezu od Toščelika Nikšić do mosta na Duklu, gdje se uliva u Zetu.

I ova akrtivnost dio je građanske inicijative ,,Za Zelenu Zetu“,  čliji je cilj zaštita rijeke Zete, odnosno voda gornje Zete, sa slivom, jer je od prethdone godine rijeka na terirorijama opština Dan ilovgrad i Podgorica, po zakonskom zaštitom, kao park prirode.

About The Author

Number of Entries : 622