Uklonjen e-otpad iz O.Š. ,,Luka Simonović“ Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_6451" align="aligncenter" width="700"] Preuzeti e-otpad[/caption] Ekološki pokret ,,Ozon“ je na poziv nikšićke Osnovne škole ,,Luka Simo [caption id="attachment_6451" align="aligncenter" width="700"] Preuzeti e-otpad[/caption] Ekološki pokret ,,Ozon“ je na poziv nikšićke Osnovne škole ,,Luka Simo Rating: 0
You Are Here: Home » Slajdovi » Uklonjen e-otpad iz O.Š. ,,Luka Simonović“

Uklonjen e-otpad iz O.Š. ,,Luka Simonović“

1

Preuzeti e-otpad

Ekološki pokret ,,Ozon“ je na poziv nikšićke Osnovne škole ,,Luka Simonović“ organizovao akciju uklanjanja stare računarske opreme, koja je korišćena za nastavu i potrebe menadžmenta.

E-otpad je preuzela ovlašćena firma ,,Hemosan d.o.o.“ iz Bara, shodno Zakonu o upravljanju otpadom.

,,U narednom periodu naše aktivnosti će biti sve više usmjerene na one vrste otpada, koje zahtjevaju posebne uslove i ovlašćenja, kako bi uticali da naši građani  budu informisani o mogućnostima predaje elektronskog i elektro otpada, otpadnih baterija,  farmaceutskog  i drugog otpada, ovlašćenim firmama, jer to garantuje da će proces biti doveden do kraja na zakonski način.  Takođe, nastavićemo sa realizaciojom programa ,,Obrazovanje o upravljanju otpadom“ koji je tokom dvije školske godine odlukom Nacionalnog savjeta za obrazovanje, bio i dio Kataloga programa za stručno usavršavanje nastavnika, Zavoda za školstvo, jer očigledno da saradnja sa menadžmentom i nastavnicima škola koje su uzele učešće, daje dugoročne rezultate, što svjedoči i ova akcija sa O.Š. ,,Luka Simonović“, na što sam ,kao njen bivši učenik, veoma ponosan“ – rekao je Aleksandar Perović, direktor Ekološkog pokreta ,,Ozon“.

2

Stara računarska oprema iz O.Š. ,,Luka Simonović“

Ekološki pokret ,,Ozon“ će intezivirati saradnju sa firmom ,,Hemosan“, koja se svaki put odazvala pozivu za saradnju, što je najbolji primjer društvene odgovornosti pokazane kroz matičnu djelatnost.

,,Nakon što nam je ,,Hemosan“ bio domačin tokom aktivnosti ,,Arhus karavana“, koji realizuju Agencija za zaštitu pririode i životne sredine i  ,,Ozon“, kada smo imali čast da budemo priva organizovana civilna grupa koja je imala priliku da se upozna sa kapacitetima i načinom rada ove  firme, dogovorili smo da počnemo sa konretnim zajednićkim aktivnostima i mi ćemo ubuduće koristiti svoje komunikacione kanale da što više informišemo javnost o njihovim djelatnostima i promovišemo primjere dobre prakse, poput uklanjanja e-otpada iz O.Š. ,,Luka Simović.“ – zaključio je Perovič.

6

Detalj sa akcije

Studijska posjeta  firmi ,,Hemosan“ bila je organizovana za studente i profesore Metalurško-Tehnološkog fakulteta, smjer zaštita životne sredine, koji su bili polaznici ,,Škole ekološkog aktivizma“ , višegodišnjeg edukativnog programa  Ekološkog pokreta ,,Ozon“,  realizovanog uz podršku Misije OEBS u Crnoj Gori i u saradnji sa Agencijom za zaštitu životne sredine i Ministarstvom održivog razvoja i turizma.

About The Author

Number of Entries : 614

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top