Raspisan konkurs za najbolji blog i kratki video na temu ,,Nikšićke lipe, simboli našeg grada” Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_5107" align="aligncenter" width="500"] Lipe su uvijek bile dio urbanog jezgra Nikšića - Stara fotografija Trga Slobode[/caption] Ekološk [caption id="attachment_5107" align="aligncenter" width="500"] Lipe su uvijek bile dio urbanog jezgra Nikšića - Stara fotografija Trga Slobode[/caption] Ekološk Rating: 0
You Are Here: Home » Misli zeleno » Raspisan konkurs za najbolji blog i kratki video na temu ,,Nikšićke lipe, simboli našeg grada”

Raspisan konkurs za najbolji blog i kratki video na temu ,,Nikšićke lipe, simboli našeg grada”

Lipe su uvijek bile dio urbanog jezgra Nikšića - Stara fotografija  Trga Slobode

Lipe su uvijek bile dio urbanog jezgra Nikšića – Stara fotografija Trga Slobode

Ekološki pokret ,,OZON” upućuje javni poziv građanima Nikšića da uzmu učešće u konkursu ,,Nikšiće lipe, simboli našeg grada” i putem pisanog ili video zapisa prenesu svoju impresiju o ekološkom, kulturološkom i istorijskom značaju lipa za Nikšić.

Imajući u vidu da su o nikšićkim lipama pisali i pjevali neki od najznačajnijih Nikšićana, da je njihov miris dosezao mnogo dalje od teritorije našeg grada, da se praktično osjećao sa mnogobrojnih slika i fotografija koje su krasile, naša ideja je da i sadašnjim generacijama pružimo priliku da nastave tu gdje su zauvijek ostavljene tri tačke, pošto smo sigurni da dok je građana biće i lipa u Nikšiću.

Detalj sa Trga Slobode (Foto: Dado Petrić)

Takođe, ovim konkursom želimo uticati da još jedna bitna vrijednost i tradicija  Nikšića i njegovih građana bude očuvana i unaprijeđena a to je ekološki građanski aktivizam, po čemu je naš grad prepoznat u regionu a što je od velikog značaja između ostalog i za razvoj demokratije, pa i imidž lokalne zajednice, naročito u dijelu aktivnog učešća javnosti u procesu donošenja odluka koje se tiču životne sredine.

Kako želimo i ovom prilikom nastaviti pozitivnu praksu u primjeni savremenih komunikaconih mreža i tehnologija, pozivamo zainteresovane sugrađane da radove u pisanoj formi koncipiraju na način da budu u formi stava ili bloga (do 3.500 karaktera bez razmaka),   a da video zapisi, budu u formi priloga ili kratkog dokumentarnog filma sa ličnim pečatom autora, trajanja  do 5 minuta, kako bismo mogli najbolje radove adekvatno predstaviti i promovisati.

Drvoredi lipa na Trgu Slobode (Foto: Dado Petrić)

Radove je potrebno poslati putem elektronske pošte na : [email protected] sa naznakom u naslovu ,,Konkurs niksicke lipe”.

Konkurs je otvoren  do 28. maja, a za autore dva najbolja rada u pisanoj i video formi obezbjeđene su i novčane nagrade u visini od po 100 eura, koje će biti dodjeljene prilikom njihovog predstavljanja povodom obilježavanja 5. Juna Svjetskog dana zaštite životne sredine , u Nikšiću.

 

About The Author

Number of Entries : 622