Očišćena rešetka na ulaznoj građevini HE „Perućica“ u Norinu Reviewed by Momizat on . Elektroprivreda Crne Gore i Ekološki pokret ,,Ozon“, u saradnji sa licenciranom firmom ,,Planirar”. treču godinu za redom realižzovali su akciju uklanjanja komu Elektroprivreda Crne Gore i Ekološki pokret ,,Ozon“, u saradnji sa licenciranom firmom ,,Planirar”. treču godinu za redom realižzovali su akciju uklanjanja komu Rating: 0
You Are Here: Home » Slajdovi » Očišćena rešetka na ulaznoj građevini HE „Perućica“ u Norinu

Očišćena rešetka na ulaznoj građevini HE „Perućica“ u Norinu

norin 1

Elektroprivreda Crne Gore i Ekološki pokret ,,Ozon“, u saradnji sa licenciranom firmom ,,Planirar”. treču godinu za redom realižzovali su akciju uklanjanja komunalnog otpada sa rešetki Ulaznoj građevini HE „Perućica“ u Norinu.

Akcija je dio procesa čišćenja  hidroenergetskog sistema u Nikšićkom polju.

Aleksandar Perović, direktor Ekološkog pokreta ,,Ozon“ ukazao je da je prisustvo velikih količina otpada u dovodnom sistemu „Perućice“, nažalost, hronični problem, koji osim ekoloških ima i druge posljedice koje štete radu HE „Perućica“.

,,Ovakve akcije trebale bi da probude svijest javnosti o važnosti pravilnog upravljanja otpadom i veoma smo zadovoljni što smo kroz trogodišnje zajedničke aktivnosti sa EPCG u Norinu, uspjeli upoznati i sa kakvim se izazovima i problema suočavaju na terenu i koliko se pažnje posvećuje održavanju hidroenergetskog sistema u Nikšićkom polju.  Nadamo se da će 0ve godine i naši sugrađani prepoznati koliko je bitno voditi računa o našim vodama, kako površinskim tako i podzemnim i samim tim dati doprinos akciji , odnosno njenoj održivosti.“ – istakao je Perović.

Rešetka nakon akcije

Nakon što je Elektropriveda Crne Goe u saradnji sa Sportsko-ribolovnim klubom Nikšić i Ekološkim pokretom ,,Ozon“ realizovala akciju spašavanja  zaostale ribe, čišćenjem rešetke dat je doprinos u cilju zaštite ribljeg fonda.

 

About The Author

Number of Entries : 622