Obilježavanje Međunarodnog dana čistih obala::Akcija čišćenja obale Krupačkog jezera Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_6823" align="aligncenter" width="750"] Detalj sa prošlogodišnje akcije[/caption] Ekološki pokret ,,Ozon" se i ove godine priključuje obi [caption id="attachment_6823" align="aligncenter" width="750"] Detalj sa prošlogodišnje akcije[/caption] Ekološki pokret ,,Ozon" se i ove godine priključuje obi Rating: 0
You Are Here: Home » Vijesti » Najave » Obilježavanje Međunarodnog dana čistih obala::Akcija čišćenja obale Krupačkog jezera

Obilježavanje Međunarodnog dana čistih obala::Akcija čišćenja obale Krupačkog jezera

1

Detalj sa prošlogodišnje akcije

Ekološki pokret ,,Ozon“ se i ove godine priključuje obilježavanju Međunarodnog dana čistih obala,  akcijom uklanjanja otpada sa prostora ,,Topola“, koji se nalazi  uz Krupačko jezero i na kojem se organizuje najveći domaći muzički festival Lake fest.

Četrvtu godinu zaredom, nevladina organizacija Zero Waste Montenegro, u saradnji sa NVO Naša Akcija, a pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centra, asocijacije BeMED i fondacije Princa Alberta II od Monaka, organizuje aktivnosti povodom Međunarodnog dana čišćenja obala u Crnoj Gori.

Ove godine, više od 10 NVO, međunarodnih institucija, javnih preduzeća i grupa građana širom Crne Gore, na 13 lokacija istovremeno, udružuju snage i doprinose rješavanju problema nagomilanog otpada na plažama i obalama rijeka i jezera.

Akcija u Nikšiću, na prostoru uz Krupačko jezero, biće organizovana uz poštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za  zarazne bolesti (NKT), a kao i prethodne godine realizuje se u saradnji sa Elektroprivredom Crne Gore, koja gazduje prostorom,   Opštinom Nikšić,  u čijoj je nadležnosti upravljanje otpadom i  ,,Komunalno Nikšić doo“.

Zbog ograničenog broja učesnika, maksimalno 40 osoba na javnim otvorenim prostorima,  potrebno je prijaviti se koordinatoru akcije Savu Milojeviću , na e-mail: [email protected] ili na telefon 067 617 671.

Akcija će početi u 1o h, u subotu 19. septembra, a mjesto okupljanja će biti vidljivo.

Za učesnike koji dolaze automobilima po stoji parking, a  za one koji dolaze iz drugih opština zbog lakše orjentacije evo i GPS koordinata: 42.792143,  18.900991.

Za sve učesnike biće obezbjeđen radni materijal (kese, rukavice) , zaštitne maske i sredstva za higijenu ruku, kao i osvježenje.

Vidimo se na jezeru:)

About The Author

Number of Entries : 608

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top