Međunarodni dan čišćenja obala – akcija na Krupačkom jezeru Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_6534" align="aligncenter" width="700"] Detalj sa akcije[/caption] U topolama pored Krupca, aktivisti "Ozona" i "Koalicije za održivi raz [caption id="attachment_6534" align="aligncenter" width="700"] Detalj sa akcije[/caption] U topolama pored Krupca, aktivisti "Ozona" i "Koalicije za održivi raz Rating: 0
You Are Here: Home » Slajdovi » Međunarodni dan čišćenja obala – akcija na Krupačkom jezeru

Međunarodni dan čišćenja obala – akcija na Krupačkom jezeru

Detalj sa akcije

U topolama pored Krupca, aktivisti „Ozona“ i „Koalicije za održivi razvoj“, „čuvari Bukovice i Zete“, predstavnici Delegacije Evropske unije, podgoričkog preduzeća „Direct medija“, PSK Balkan MNE i ljubitelji prirode pokupili su nekoliko stotina kilograma sitnog otpada.

Plastične i staklene flaše, limenke, čaše, kese, papirni otpad, selektovani su u šezdesetak vreća nakon akcije, koju je povodom Međunarodnog dana čišćenja obala organizivala NVO „Zero Waste Montenegro“ u saradnji sa NVO „Naša akcija“ pod pokroviteljstvom Delegacije EU i EU info centra.

1

Dio učesnika/ca akcije

Domaćin akcije na Krupcu bio je NVO Ekološki pokret „Ozon“.

„Zadovoljstvo nam je da budemo domaćini akcije kojom se obilježava Međunarodni dan čistih obala. „Ozon“ se trudi da obilježava što više važnih datuma iz Ekološkog kalendara, a naročito smo zadovoljni kada imamo priliku da to uradimo u Nikšiću. Pošto se prostor „Topola“ koristi kao obala krupačkog jezera, smatramo da smo u potpunosti ispratili suštinu današnjeg važnog međunarodnog datuma“, kazao je predsjednik pokreta-Aleksandar Perović.

On se takođe zahvalio lokalnoj upravi, koja je obezbijedila kontejnere i odvoz smeća, Elektroptivredi koja je podržala akciju, kao i kolegama iz „KOR-a“, koji su čistili obalu Krupca.

About The Author

Number of Entries : 609

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top