Javni poziv za Školu humane ekologije Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_5567" align="aligncenter" width="650"] Novi edukativni program Ozona[/caption] Ekološki pokret ,,Ozon” poziva mlade od 18 do 30 godina d [caption id="attachment_5567" align="aligncenter" width="650"] Novi edukativni program Ozona[/caption] Ekološki pokret ,,Ozon” poziva mlade od 18 do 30 godina d Rating: 0
You Are Here: Home » Arhus Info Centar » Javni pozivi » Javni poziv za Školu humane ekologije

Javni poziv za Školu humane ekologije

Skola Humane Ekologije

Novi edukativni program Ozona

Ekološki pokret ,,Ozon” poziva mlade od 18 do 30 godina da se prijave za učešće u program ,,Škola humane ekologije”, koji će se od 1. septembra do 24. decembra tekuće godine realizovati u Nikšiću i Podgorici,

Glavni cilj programa ,,Škola humane ekologije“, je povećanje interesovanja omladine za humanu ekologiju kako bi se posredno i uticalo na veću angažovanost mladih u procesu donošenja odluka koje se tiču životne sredine.

Ciljna grupa su učenici završnih razreda srednjih škola sa sjedištem u Nikšiču i Podgorici i studenti državnog i privatnih univerzitetaa u Crnoj Gori, društveno aktivni kroz organizacije civilnog društva ili neformalne grupe koje su javno aktivne.

Glavne aktivnosti programa su interaktivne edukativne radionice, koje će se kroz tri tematska modula organizovati u Nikšiću i Podgorici,  a uz primjenu posebno razvijenog metoda ,,humane biblioteke“ na kom će putem javnog poziva izabrani polaznici/e, njih 26, imati mogućnost da od referentnih predstavnika relevantnih institucija i organizacija dobiju osnovne i specifične informacije o humanoj ekologiji, garantovanim pravima u kontekstu učešća u procesu donošenja odluka koje se tiču životne sredine, izazovima u aktuelnim procesima i javnim politikama, kao i iskustvima relevantnih i javno angažovanih institucija i pojedinaca.

Dvije studijske posjete relevantnim domaćim i međunarodnim institucijama i dvije terenske akcije povodom obilježavanja važnih ekoloških datuma imaće za cilj i predstavljanje polaznika/ca i generacije javnosti i prilika da se upoznaju sa nadležnostima i mogućnostima komunikacije sa donosiocima odluka, medijima i širokom javnošću.

Sve što je potrebno uraditi da bi se zainteresovani prijavili za učešće u programu  jeste popuniti prijavni formular i poslati ga na e-mail:  [email protected]e sa naznakom  u naslovu ,,Prijava za Skolu humane ekologije”.

Rok za slanje prijava je 1. septembar, a za obavještenje o izabranim kandidatima 7.septembar tekuće godine.

Projekat ,,Škola humane ekologije” je dijelom  finansijski podržan od Vlade Crne Gore, na Konkursu za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću za 2017. godinu

Skola humane ekologije_prijavni obrazac

 

 

About The Author

Number of Entries : 609

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top