Građanima Nikšića i danas ugroženo zdravlje Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_6969" align="aligncenter" width="750"] PrntScr epa.org.me/vazduh[/caption] Ekološki pokret ,,Ozon“ upozorava građane Nikšića na opasnost [caption id="attachment_6969" align="aligncenter" width="750"] PrntScr epa.org.me/vazduh[/caption] Ekološki pokret ,,Ozon“ upozorava građane Nikšića na opasnost Rating: 0
You Are Here: Home » Arhus Info Centar » Građanima Nikšića i danas ugroženo zdravlje

Građanima Nikšića i danas ugroženo zdravlje

Picture1

PrntScr epa.org.me/vazduh

Ekološki pokret ,,Ozon“ upozorava građane Nikšića na opasnost od aerozagađenja, koje je danas prisutno i poziva na odgovoran odnos prema sopstvenom zdravlju.

Po zvaničnim podacima Državne mreže za praćenje kvaliteta vazduha trenutno je visoki indeks , što podrazumijeva  visoko zagađenje vazduha (satne koncentracija PM10 čestica između 90 i 180 µg/m3), pa se shodno preporukama Instituta za javno zdravlje,preporučuje svima, a naročito osjetljivim grupama stanovništva (djeca, trudnice, stari, hronični bolesnici) da smanje boravak na otvorenom, naročito u blizini prometnih saobraćajnica kao i za vrijeme prisutnog dima i magle u vazduhu.

Treba ograničiti izvođenje fizički zahtjevnih aktivnosti pr kojima se diše brze ili dublje (trčanje, vježbanje i sl.) na otvorenom.

Vazduh NK

Veoma smo zabrinuti zbog trenutne situacije i posledica koje će uslijediti, kako kada je u pitanju ljudsko zdravlje, tako i kada su ekosistemske štete u pitanju, koje će nesumnjivo biti teško sagledive i nadoknadive.

Pozivamo Vladu Crne Gore, da uštede u budžetu o kojima su obavijestili građane, hitno preusmjere na nabavku potrebne opreme i unapređenje uslova u kojima radi Služba zaštite i spašavanja Nikšića, teritorijalno najveće opštine u Crnoj Gori i hitnu sanaciju neuređenog gradskog smetlišta Mislov do, što su sigurno realne potrebe lokalne zajednice.

Koristimo priliku da zahvalimo medijima, koji su prenijeli naša upozorenja i apele, prepoznavši potrebu pravovremenog informisanja građana Nikšića.

About The Author

Number of Entries : 614

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top