EVROPSKA SEDMICA ZA SMANJENJE OTPADA PO PRVI PUT U CRNOJ GORI Reviewed by Momizat on . Evropska sedmica za smanjenje otpada (European Week for Waste Reduction) je višegodišnja inicijativa koja se realizuje u zemljama Evropske unije ali i onima koj Evropska sedmica za smanjenje otpada (European Week for Waste Reduction) je višegodišnja inicijativa koja se realizuje u zemljama Evropske unije ali i onima koj Rating: 0
You Are Here: Home » Vijesti » Najave » EVROPSKA SEDMICA ZA SMANJENJE OTPADA PO PRVI PUT U CRNOJ GORI

EVROPSKA SEDMICA ZA SMANJENJE OTPADA PO PRVI PUT U CRNOJ GORI

Evropska sedmica za smanjenje otpada (European Week for Waste Reduction) je višegodišnja inicijativa koja se realizuje u zemljama Evropske unije ali i onima koje ne pripadaju toj zajednici i ima za cilj promovisanje akcija čiji je cilj podizanje svijesti o održivom upravljanju otpadom a koje se realizuju tokom jedne sedmice godišnje, tačnije  zadnje u novembru mjesecu.

Više o inicijativi na linku http://www.ewwr.eu/

Od ove godine po prvi put i Crna Gora učestvuje u ovoj inicijativi čijia je tema ,,Stop otpadu od hrane“ a nacionalni koordinator je Ekološki pokret ,,OZON“.

Više detalja o tematskom cilju na linku http://www.ewwr.eu/en/support/thematic-days-2014-stop-food-waste

Do 13. novembra svi zainteresovani za ovu inicijativu mogu registrovati svoje akcije na portalu inicjjative http://www.ewwr.eu/register ili poslati detalje nacionalnom koodinatoru koji će preuzeti obaveze oko online registracije.

Ekološki pokret ,,OZON“ poziva sve organizacije civilnog društva koje se bave upravljanjem otpadom i zaštitom životne sredine da realizuju akcije na temu smanjenja otpada, kako bi se u periodu od 22. do 30.novembra Crna Gora bila što bolje bila predstavljena a cjelokupna javnost bila što bolje informisana o benefitima od smanjenja otpada od hrane ili neke druge vrste.

Kontakt za više detalja:

[email protected]

About The Author

Number of Entries : 614

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top