Zamućenje rijeke Tare Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_6471" align="aligncenter" width="700"] Rijeka Tara[/caption] Ekološki pokret ,,Ozon" je danas postupajući po prijavi građana povodom zam [caption id="attachment_6471" align="aligncenter" width="700"] Rijeka Tara[/caption] Ekološki pokret ,,Ozon" je danas postupajući po prijavi građana povodom zam Rating: 0
You Are Here: Home » EKOSKOP info » Zamućenje rijeke Tare

Zamućenje rijeke Tare

Tara _zamucednje 2

Rijeka Tara

Ekološki pokret ,,Ozon“ je danas postupajući po prijavi građana povodom zamućenja rijeke Tare, podnio Inicijativu za inspekcijski nadzor Upravi za inspekcijske poslove Crne Gore, uz prateću foto dokumentaciju.

Zamućenje je primjećeno na potezu od Kolašina ka Boogradskoj Gori, a smatramo da se radi o izostanku adekvatnih mjera zaštite.

tara bistra

Tara u blizini prvog logora

,,I danas smo Upravi za inspekcijske poslove prijavili zamućenje Tare, na potezu od Kolašina ka Biogradskoj Gori uz prateću foto dokumentaciju. Nećemo prihvatati objašnjenja da je ovo uzrokovala kiša, već ćemo insistrirati na utvrđivanju odgovornosti zbog izostajanja adekvatnih mjera, kojima bi se spriječilo ovakvo zamućenje. Padala je kiša svuda oko Tare, ali kao što se vidi na slikama od danas, nije ista situacija, što znači da treba da se utvrdi činjenično stanje i učine adekvatni koraci kako bi se odgovorni sancionisali i sprovele mjere da se ne ponove ovakve situacije.“ – rekao je za naš portal Aleksandar Perović. direkrtor Ozona.

 Odgovor UIP CG

About The Author

Number of Entries : 614

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top