Potpisan Memorandum o razumijevanju u cilju zaštite, unaprjeđenja i održivog upravljanja rijekom Zetom Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_6237" align="aligncenter" width="700"] Detalj sa ceremonije potpisivanja memoranduma (Foto: PG Biro)[/caption] Ekološki pokret ,,Ozon" , [caption id="attachment_6237" align="aligncenter" width="700"] Detalj sa ceremonije potpisivanja memoranduma (Foto: PG Biro)[/caption] Ekološki pokret ,,Ozon" , Rating: 0
You Are Here: Home » Slajdovi » Potpisan Memorandum o razumijevanju u cilju zaštite, unaprjeđenja i održivog upravljanja rijekom Zetom

Potpisan Memorandum o razumijevanju u cilju zaštite, unaprjeđenja i održivog upravljanja rijekom Zetom

003-8-1030x744

Detalj sa ceremonije potpisivanja memoranduma (Foto: PG Biro)

Ekološki pokret ,,Ozon“ , jedno je od  osam ekoloških nevladinih udruženja koje su potpisale Memorandum o razumijevanju u cilju zaštite, unapređenja i održivog upravljanja rijekom Zetom sa Glavnim gradom Podgoricom i Opštinom Danilograd.

U ime Ekološkog pokreta ,,Ozon“, Memorandum je potpisao Aleksandar Perović, direktor, koji je predstavnike potpisnika upoznao sa planovima građanske inicijative za izradu studije zaštite voda Gornje Zete i ostalim aktinovnostima koje imaju cilj zaštitu cijelog toka rijeke, za koje je ,,Ozon“ dobio podršku WWF Adria i pozvao ih da se aktivno uključe.

,,Naš cilj je zaštita cijelog toka rijeke Zete i upravo zato podržavamo i aktivnosti lokalnih uprava Danilovgrada i Podgorice na izradi studije zaštite voda Donje Zete. Mi ćemo u narednom periodu imati kontinuirane aktivnosti u cilju prikupljanja dovoljnog broja potpisa za građansku inicijativu za izradu takvog dokumenta za vode Gornje Zete, koje karakterišu prirodni hidrološki fenomeni kakvi su Gornjepoljski vir, najveća estavela na Balkanu, mukacvica Vidiov potok, značajan broj rijektik i zaštićenih vrsta, što ovo područje čini potencijalnim dijelom NATURA 2000 mreže. i očekujemo da ćemo dobiti značajnu podrđku građana i institucija.“  – istakao je Perović.

Memorandum su potpisali i predstavnici NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica, Crnogorskog društva ekologa, Društva Mladih Ekologa Nikšić, Green Home,  Parkovi Dinarida, Programa za životnu sredinu i 9. decembra.

 

 

About The Author

Number of Entries : 622