Nova kampanja ,,Maske na lica, a ne po ulica!“ Reviewed by Momizat on . Aktuelna epidemiološka situacija u  Crnoj Gori postala je veoma zabrinjavajuća. U svrhu zaštite građana od virusa COVID -19 donesene su i propisane mnoge mjere. Aktuelna epidemiološka situacija u  Crnoj Gori postala je veoma zabrinjavajuća. U svrhu zaštite građana od virusa COVID -19 donesene su i propisane mnoge mjere. Rating: 0
You Are Here: Home » Saopštenja za javnost » Nova kampanja ,,Maske na lica, a ne po ulica!“

Nova kampanja ,,Maske na lica, a ne po ulica!“

cover

Aktuelna epidemiološka situacija u  Crnoj Gori postala je veoma zabrinjavajuća. U svrhu zaštite građana od virusa COVID -19 donesene su i propisane mnoge mjere. Jedna od njih je i nošenje zaštitnih  maski, kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru.

S obzirom na to da se u velikom broju koriste maske za kratkoročnu upotrebu, one danas sačinjavaju veliki dio otpada. Ono što se da primijetiti, otkad je pomenuta mjera na snazi, jeste da pojedini naši sugrađani,  nakon upotrebe, maske ne odlažu na pravilan način. Koračajući ulicama crnogorskih gradova, osim na licima ljudi, maske možemo naći svuda oko nas: na ulici, u prirodi, pored rijeka, na plažama, pa čak i u moru.

Graf 1

Osim što zagađuju životnu sredinu, nepravilno odložene maske u rizik od zaraze dovode i zaposlene u komunalnim službama, koji rade na selekciji i odvajanju te vrste otpada.

Zbog svega navedenog, Ekološki pokret „Ozon“ u saradnji sa  “J&M design” na Svjetski dan zaštite prirode, otpočinje sa kampanjom „Maske na lica, a ne po ulica!“. Cilj kampanje je da naglasi opasnost koju može predstavljati nepravilno odlaganje maski, ali i kako i na koji način ugrožavaju životnu sredinu. Takođe, kroz planirane aktivnosti, potrudićemo se da građanima približimo proces pravilnog odlaganja maski.

Crna Gora može i mora pobijediti pošast zvanu COVID-19. Ishod te bitke prevashodno zavisi od nas i naše odgovornosti. U vrijeme epidemije, od presudnog značaja za zdravlje građana, osim pridržavanja svih propisanih mjera, jeste i pažljiv i odgovoran odnos prema životnoj sredini. Stoga, ne smijemo dozvoliti da nebrigom, nepažnjom ili neodgovornošću u opasnost dovedemo ljude oko sebe, a takođe ne smijemo zaboravljati ni na očuvanje životnog okruženja. Naša poruka je jasna: Maske na lica, a ne po ulica!

PR Ekološkog pokreta “Ozon”

Milovan Marković

About The Author

Number of Entries : 576

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top