Odgovor ekološke inspekcije na inicijativu zbog aerozagađenja 16. i 17. aprila u Nikšiću Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_6718" align="aligncenter" width="740"] Požar na Haldi 16. aprila (Foto: Drgagoslav Čizmović )[/caption] Ekološka inspekcija je odgovorri [caption id="attachment_6718" align="aligncenter" width="740"] Požar na Haldi 16. aprila (Foto: Drgagoslav Čizmović )[/caption] Ekološka inspekcija je odgovorri Rating: 0
You Are Here: Home » EKOSKOP info » Inicijative za inspekcijski nadzor » Odgovor ekološke inspekcije na inicijativu zbog aerozagađenja 16. i 17. aprila u Nikšiću

Odgovor ekološke inspekcije na inicijativu zbog aerozagađenja 16. i 17. aprila u Nikšiću

Požar na Haldi 16. aprila (Foto: Drgagoslav Čizmović )

Ekološka inspekcija je odgovorrila na našu inicijativu za inspekcijski nadzor u vezi problema aerozagađenjai koji je  građanima naselja u blizini privrednih subjeka Neksan i Toščelik Nikšič, izazivao zdravstvene tegobe.

Uzrok je bio višednevni požar na tzv. Haldi, istorijskoj deponiji industrijskog otpada iz Željezare, lokaciji koja se već duže vremena koristi za nelegalne aktivnosti kao što su paljenje otpadnih autoguma i drugih različitih vrsta otpada.

Ekološki pokret ,,Ozon“ godinama ukazuje na kontroverzni posao prelaska u privatno vlasništvo višedecenijske deponije Halda, kao i potrebu rješavanja ovog velikog ekološkog problema na način das e prvo vrati u državno vlasništvo ta deponija istorijskog otpada, a onda sanira kroz projekat ,,Remedijacija lokacija zagađenih istorijskim otpadom“ , koji se finansira kreditom Svjetske banke iz razloga što oćigledno forma Neksan nema u planu da izvrši sanaciju i remedijaciju ovog kontaminiranog prostora, što se pokazuje kroz višegodišnju nebrigu i dopuštanje ekokriminala.

Inicijativu za inspekcijski nadzor možete pročitati ovdje

Odgovor ekološke inspekcije možete pročitati ovdje

About The Author

Number of Entries : 576

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top