Raste podrška regionalnoj akciji Balkan zahtjeva čist vazduh Reviewed by Momizat on . Još dva  grad,a Zenica i Podujevo, priključili su se regionalnoj akciji Balkan zahtjeva čist vazduh, pa je tako trenutno ukupno devet gradova iz zemalja Zapadno Još dva  grad,a Zenica i Podujevo, priključili su se regionalnoj akciji Balkan zahtjeva čist vazduh, pa je tako trenutno ukupno devet gradova iz zemalja Zapadno Rating: 0
You Are Here: Home » Vijesti » Raste podrška regionalnoj akciji Balkan zahtjeva čist vazduh

Raste podrška regionalnoj akciji Balkan zahtjeva čist vazduh

Srb

Još dva  grad,a Zenica i Podujevo, priključili su se regionalnoj akciji Balkan zahtjeva čist vazduh, pa je tako trenutno ukupno devet gradova iz zemalja Zapadnog Balkana u ovoj nadasve humanoj akciji.

Aleksandar Perović, direktor Ekološkog pokreta ,,Ozon“  smatra da će sihronizovane aktivnosti povećati pritisak na domaće i međunarodne donosioce odluka, te je krajnje vrijeme da se građankama i građanima zemalja Zapadnog Balkana obezbjede osnovna ljudska prava .

,,Nedopustiv i podcjenjivački pristup donosilaca odluka prema građanstvu zemalja koje, iako još nijesu članice Evropske Unije, svakako jesu reraskidivi dio Evropske teritorije, mora prestati, a da bi se to desilo i da se mi sa Balkana ne bi tretirali kao građani drugog reda, potrebne su zajedničke akcije. Konkretno, vazduh nema granica, tako da je u interesu i zemalja članica EU, da se u našim gradovima udiše čist, zdrav vazduh, pa čemo u petak 28. februara podsjetiti i na to.“ – istakao je Perović.

Više o akciji Balkan zahtijeva čist vazduh možete pratiti na facebook-u:

Skoplje: https://www.facebook.com/events/2866119480115257/
Беograd <https://www.facebook.com/events/218588942597522/>
Priština: https://www.facebook.com/events/1083915078608260/
Prizren: <link uskoro>
Podujeva <link uskoro>
Sarajevo: https://www.facebook.com/events/794325354403976/
Banja Luka: <link uskoro>
Zenica <link uskoro>
Podgorica: https://www.facebook.com/events/2754881661234480/

 

About The Author

Number of Entries : 568

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top