Divlja deponija pod Trebjesom Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_6628" align="aligncenter" width="700"] Divlja deponija pod Trebjesom (Foto: Ozon tim)[/caption] Ekološki pokret ,,Ozon"  je tokom redovn [caption id="attachment_6628" align="aligncenter" width="700"] Divlja deponija pod Trebjesom (Foto: Ozon tim)[/caption] Ekološki pokret ,,Ozon"  je tokom redovn Rating: 0
You Are Here: Home » EKOSKOP info » Inicijative za inspekcijski nadzor » Divlja deponija pod Trebjesom

Divlja deponija pod Trebjesom

Divlja deponija pod Trebjesom (Foto: Ozon tim)

Ekološki pokret ,,Ozon“  je tokom redovnog obilaska  zaštićenog predjela izuzetnih odlika Trebjese, primjetio divlju deponiju na lokaciji između Lovačkog doma i napuštenog objekta kojieg je koristio akademski vajar Vulanovi i o problemu obavjestio nadležne u lokalnoj upravi opštine Nikšić.

U neposrednoj blizini divlje deponije, na kojoj ima i farmaceutskog otpada, ostatka farbe, primjetili smo i privremeni objekat koji pretpostavljamo služi kao sklonište za pse lutalice, i gdje ih neko tu očigledno hrani,  što problemu daje još ozbiljniju dimenziju jer može doći do trovanja životinja i dodatnih uzročno-posledičnih efekata.
3

Detalj sa lokacije (Foto: Ozon tim)

Predložili smo i zajedničku akciju uklanjanja divlje deponije , kako bi uticali i na bolju međusektosrku saradnju ali i na konkretan plan upravljanja  zaštićenim područjem Trebjese, što je i obaveza po Zakonu o zaštiti prirode.
Podsjećamo javnost da je na mapi zaštićenog područja Trebjesa dat zaštitni pojas.a da je potrebno izračunati i površine zona zaštite i zaštitnog pojasa u ha, kako bi se spriječile nedozvoljene aktivnosti i uzurpacija.
2

Divlja deponija (Foto: Ozon tim)

 
Vjerujemo da je krajnje vrijeme da se zaštićenom predjelu izuzetnih odlika Trebjesi, koja je i prirodni simbol Nikšića, posveti potrebna pažnja što podrazumijeva ne samo donošenje plana upravljanja, već ozbiljnu i konkretnu sistemsku podršku lokalne uprave i nadležnih državnih institicija.
 
Ekološki pokret ,,Ozon“ će uputiti konkretan predlog lokalnoj upravi sa ciljem uspostavljanja održivog upravljanja, sa ekološkog aspekta  od  najvažnijih djelova grada pod Trebjesom.

About The Author

Number of Entries : 549

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top