Crna Gora u regionalnoj akciji Balkan zahtijeva čist vazduh Reviewed by Momizat on . Ekološki pokret ,,Ozon“ organizacijom više tematskih performansa uzeće učešće u regionalnoj akciji "Balkan zahtijeva čist vazduh", koja će se u petak 28. februa Ekološki pokret ,,Ozon“ organizacijom više tematskih performansa uzeće učešće u regionalnoj akciji "Balkan zahtijeva čist vazduh", koja će se u petak 28. februa Rating: 0
You Are Here: Home » Vijesti » Najave » Crna Gora u regionalnoj akciji Balkan zahtijeva čist vazduh

Crna Gora u regionalnoj akciji Balkan zahtijeva čist vazduh

Srb

Ekološki pokret ,,Ozon“ organizacijom više tematskih performansa uzeće učešće u regionalnoj akciji „Balkan zahtijeva čist vazduh“, koja će se u petak 28. februara organizovati u devet balkanskih gradova: Beogradu, Sarajevu, Skoplju, Podgorici, Banja Luci, Prištini, Zenici, Podujevu i Prizrenu.
Nakon  informacije o odbijanju prijave javnog okupljanja, zbog neblagovremenosti, kako smo obavješteni od strane Uprave Policije, odlučili smo da na ovaj način damo doprinos regionalnoj akciji, jer je od suštinske važnosti ukazati na alarmantnost problema i javnost upoznati sa rezultatima građanskog monitoringa, koji već 13 godina kontinuirano obavljamo u oblasti kvaliteta vazduha.
Pošto je sezona grijanja pri kraju, želimo poslati poruku nadležnim institucijama da nećemo prestati sa alarmiranjem javnosti i zahtjevom da se građanima Crne Gore obezbjedi osnovno ljudsko pravo na čist vazduh i da ćemo na tome insistirati sve dok se to i ne ostvari, ukazujuće na odgovnost institucija i preduzimajući sve zakonom dozvoljene aktivnosti, što je upravo i ideja zajedničke regionalne akcije organizacija civilnog društva i građanstva Balkana.Istovremenim javnim okupljanjima i aktivnostima na otvorenom u devet gradova, poslaćemo zajedničku poruku svjetskoj javnosti – ujedinjeni smo u potrebi za boljim kvalitetom življenja!Čist vazduh je osnovno ljudsko pravo i od svih pojedinaca i institucija zahtijevamo neodložno djelovanje, kako bi se spriječile nesagledive dugoročne posljedice po zdravlje građanki i građana Balkana.

Performansi če početi u 18h, na platou ispred spomenika Kralju Nikoli, preko puta Skupštine Crne Gore, gdje će se medijima i prisutnima obratiti poznati ekološki i građanski aktivisti a zainteresovane za učešće u performanskima pozivamo da nam se pridruže.

,

 

 

About The Author

Number of Entries : 568

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top