Poziv za medije: Nacionalna konferencija o pametnom upravljanju otpadom Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_6559" align="aligncenter" width="500"] Logo projekta Otpad i Budućnost[/caption] Poštovani/e predstavnici/e medija,Ekološki pokret ,,Ozo [caption id="attachment_6559" align="aligncenter" width="500"] Logo projekta Otpad i Budućnost[/caption] Poštovani/e predstavnici/e medija,Ekološki pokret ,,Ozo Rating: 0
You Are Here: Home » Vijesti » Najave » Poziv za medije: Nacionalna konferencija o pametnom upravljanju otpadom

Poziv za medije: Nacionalna konferencija o pametnom upravljanju otpadom

waste future logo jpg

Logo projekta Otpad i Budućnost

Poštovani/e predstavnici/e medija,

Ekološki pokret ,,Ozon“ i Pivara ,,Trebjesa“ DOO, u utorak 12. novembra, u IPC ,,Tehnopolis“-Nikšić, organizuju Nacionalnu konferenciju ,,Mogućnosti za primjenu savremenih tehnologija za uspostavljanje pametnog sistema upravljanja otpadom u Crnoj Gori“ .

Cilj ove konferencije je otvaranje javnog dijaloga o aktuelnostima vezanim za zakonski i strateški okvir, kao i: mogućnostima primjene najboljih dostupnih tehnologija i dobrih praksi, podsticanje inovativnih rješenja, međusektorske saradnje – što su preduslovi za stvaranje održivog sistema upravljanja otpadom u Crnoj Gori, ali i uspješnost procesa pregovora sa  Evropskom Unijom, kroz poglavlje 27, gdje je ova oblast uz otpadne vode, prepoznata kao posebno važna.

Nacionalna konferencija će okupiti predstavnike nadležnih institucija sa državnog i lokalnog nivoa, međunarodne zajednice privrednog sektora i organizacije civilnog društva, što će, nadamo se, stvoriti povoljan ambijent za kvalitetnu i konstruktivnu diskusiju.

Posebna vrijednost je što će učesnici konferencije imati mogućnost da se upoznaju sa dobrim praksama iz zemalja regiona i EU, od predstavnika hrvatske firme Eol-Ekos, koja je specijalizovana za oblast pametnog upravljanja otpadom i posjeduje konkretna iskustva iz prakse.

S tim u vezi, zadovoljstvo nam je pozvati vas da ispratite ovaj događaj i stojimo vam na raspolaganju za svu dalju komunikaciju.

Nacionalna konferencija je jedna od aktivnosti projekta ,,Otpad i Budućnost“ koji je pobijedio na konkursu Pivare, za projekte ekoloških NVO.

S poštovanjem

Aleksandar Perović,  direktor

Mob: +382 67-608-083

E-mail: aleksandar.perovic@ozon.org.me

MATERIJAL ZA PREUZIMANJE:

About The Author

Number of Entries : 567

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top