Rock and Recycle i ove godine na Lake Fest-u Reviewed by Momizat on .   [caption id="attachment_6514" align="aligncenter" width="700"] Detalj sa prošlogodišnjeg Lake festa (Arhiva Ozon)[/caption] Ekološka kampanja “Rock and R   [caption id="attachment_6514" align="aligncenter" width="700"] Detalj sa prošlogodišnjeg Lake festa (Arhiva Ozon)[/caption] Ekološka kampanja “Rock and R Rating: 0
You Are Here: Home » Vijesti » Najave » Rock and Recycle i ove godine na Lake Fest-u

Rock and Recycle i ove godine na Lake Fest-u

 

lf 2018

Detalj sa prošlogodišnjeg Lake festa (Arhiva Ozon)

Ekološka kampanja “Rock and Recycle” čiji je cilj promocija selektivnog odlaganja ambalažnog otpada i reciklaža, biće i ove godine realizovana na Lake Festu-u.

Tokom tri festivalska dana, promo timovi Pivare i Ekološkog pokreta Ozon,  edukovaće posjetioce zašto je važno da pravilno odlažemo otpad .

„Kao i dosad, na festivalu će sve biti u znaku dobre muzike i očuvanja životne sredine. Prošle godine prikupljeno je oko 30.000 plastičnih čaša i nadamo se da ćemo, ove godine, taj broj premašiti. Zajedno sa Ekološkim pokretom „Ozon“ podržavamo praksu odgovornog ponašanja prema okolini i zadovoljstvo nam je što je i posjetioci i učesnici Lake Fest prepoznaju kao ekološki odgovoran festival. Pored Eko check pointa, biće postavljena skulptura pastrmke koju je od čaša koje su sakupljene prošle godine, izradio poznati nikšićki vajar Marko Petrović Njegoš. „, kazala je Natalija Milić, menadžer korporativnih poslova u Pivari “Trebjesa”.

,,Svih ovih godina postojanja Lake festa ulagali smo velike napore da pokažemo šta zasita znači biti ,,zeleni“ festival, što je i bio dio vizije koju smo imali. Mislim da uspješno radimo na tom cilju i zadovoljstvo je imati i partnere u onima koji baštine iste vrijednosti.“ – istako je Peđa Zečević, direktor festivala.

U okviru kampanje „Rock and Recycle” najodgovornije i najvrijednije reciklere, koji sakupe 20 plastičnih čaša, čekaju pokloni, a sav sakupljeni otpad biće poslat na reciklažu.

Tokom muzičke manifestacije biće organizovano i sakupljanje plastičnih čepova u okviru akcije čiji je cilj nabavka specijalizovane opreme za lica sa posebnim potrebama, saopštio je Aleksandar Perović iz Ozona.

Ekološka kampanja „Rock and Recycle“ počela je prije sedam godina i do sada je prikupljeno oko 160.000 plastičnih čaša.

About The Author

Number of Entries : 558

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top