EPCG i ,,Ozon” organizovali akciju čišćenja rešetki na Norinu Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_6518" align="aligncenter" width="700"] Detalj sa kcije u Norinu (Foto: Željko Šapurić)[/caption] Elektroprivreda Crne Gore i Ekološki po [caption id="attachment_6518" align="aligncenter" width="700"] Detalj sa kcije u Norinu (Foto: Željko Šapurić)[/caption] Elektroprivreda Crne Gore i Ekološki po Rating: 0
You Are Here: Home » Slajdovi » EPCG i ,,Ozon” organizovali akciju čišćenja rešetki na Norinu

EPCG i ,,Ozon” organizovali akciju čišćenja rešetki na Norinu

norin 1

Detalj sa kcije u Norinu (Foto: Željko Šapurić)

Elektroprivreda Crne Gore i Ekološki pokret ,,Ozon“ realizovali su akciju uklanjanja otlada sa rešetki u Norinu, čiji je cilj bio skratanje pažnje javnosti na potrebu zaštite nikšićkih rijeka i jezera od nekontrolisanog odlaganja otpada.

,,Današnjom akcijom željeli smo poslati poruku na potrebu odgovornog odnosa prema nikđićkim akumulacijama , koje su kao I svo vodni resirsi nažalost često mjesto gdje nesavjesna lica odlažu otpad, Sem toga uklanjanjem otpada sa rešetki na Norinu poboljšaće se i protok vode, što je veoma važno za našu proizvodnju.” – rekao je Dragan Čizmović, direktor HE ,,Perućica”.

Aleksandar Perović, direktor ,,Ozona” osvrnuo se na upravljanje otpadom u Nikšiću.

,,Veoma je važno danas poslati poruku našim sugrađanima o potrebi uspostavljanja pravilnog sistema upravljanja otpadom i zaštite naših rijeka i jezera od zagađivanja različitim vrstama otpada. Rešetke na Norinu su ogledalo odnosa prema vodama ali I alarm da se konačno pokušamo oslobodit pogrešnih navika. Mislim da je problematika nekontrolisanog odlaganja otpada više kulturološki i sociološki problem, pa shodno tome moramo se izboriti za uslove života dostojnim vijeka u kojem živimo.” – kazao je Perović.

Sem, uklanjanja otpada sa rešetki na Norinu, radnici EPCG su očistili i okolinu kanala.

Akciju je realizoivana u saradnji sa licenciranom firmom ,,Planirar”.

About The Author

Number of Entries : 558

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top