EUROSKOP startovao sa Žabljaka Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_6389" align="aligncenter" width="700"] Euroskop tim na Trgu Durmitorskih ratnika u Žabljaku ([/caption] Turneja, simbolično nazvana ,,Eu [caption id="attachment_6389" align="aligncenter" width="700"] Euroskop tim na Trgu Durmitorskih ratnika u Žabljaku ([/caption] Turneja, simbolično nazvana ,,Eu Rating: 0
You Are Here: Home » Slajdovi » EUROSKOP startovao sa Žabljaka

EUROSKOP startovao sa Žabljaka

Euroskop _ZB

Euroskop tim na Trgu Durmitorskih ratnika u Žabljaku (

Turneja, simbolično nazvana ,,Euroskop“, koju realizuju  Šest ekoloških nevladinih organizacija Ozon, Breznica, Društvo mladih ekologa Nikšić, Sjeverna zemlja, Green Home i Centar za razvoj Durmitorai podržana od  Fonda za aktivno građanstvo,kroz  projekat „De facto razvoj“, finansijski podržan od strane Evropske unije, u okviru IPA programa za razvoj civilnog    društva 2016,  startovala je danas na Žabljaku, gdje je prije 27 godina Crna Gora, jednoglasnom odlukom parlamentaraca, proglašena za ekološku državu i biće posvećen aktuelnoj temi upravljanja zaštićenim prostorima sa fokusom na  Nacionalni park Durmitor i rijeku Taru.

ZB 2

Detalj sa javnog dešavanja u Žabljaku

,,Današnje javno dešavanje na Żabljaku imalo je za cilj informisanje i animiranje građana  da aktivno ucestvuju u procesu donosenja odluka koje se tiču zivotne sredine i klimatskih promjena, poglavlja 27 i aktuelnih građanskih iniicijativa Djeljeni su edukativni materijali, skupljani potpisi za e-peticiju Sačuvajmo Sinjajevinu, kako  bi na djelu pokazali prava garantovana Arhuskom konvencijom, a u nastavku dana obićićemo i NP Durmitor. Ideja Euroskopa je ukljućivanje  građana u sve aktuelne projekte i planove jer oni zapravo najvaznija karika u odlucivanju, sto donosioci odluka cesto zaboravljaju “ – rekao je  Aleksandar Perović, direktor Ozona.

Euroskop turneja sjutra nastavlja u Pjevljima. gdje će na trgu 13 jul u Pljevljima biti organizovano javno dešavanje, sa akcentom na problem aerozagađenja, što je i bila tema ovogodišnjeg Svjetskog dana životne sredine.

About The Author

Number of Entries : 563

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top