Velika divlja deponija opasnog otpada u izbjegličkom naselju na Vrelima Ribničkim Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_6083" align="aligncenter" width="700"] Jedna od divljih deponija na Vrelima Ribničkim[/caption] Ogromne količine nelegalno odbačene stak [caption id="attachment_6083" align="aligncenter" width="700"] Jedna od divljih deponija na Vrelima Ribničkim[/caption] Ogromne količine nelegalno odbačene stak Rating: 0
You Are Here: Home » EKOSKOP info » Velika divlja deponija opasnog otpada u izbjegličkom naselju na Vrelima Ribničkim

Velika divlja deponija opasnog otpada u izbjegličkom naselju na Vrelima Ribničkim

Jedna od divljih deponija na Vrelima Ribničkim

Ogromne količine nelegalno odbačene staklene vune u neposrednoj blizini izbjegličkog naselja na Vrelima Ribničkim, porijeklom iz kontejnera za stanovanje u kojim su živjela izbjegla lica do useljenja u novoizgrađene stambene zgrade,  koji su takođe nelegalnim putem završili na rezanju u nelegalnim otpadima u neposrednoj blizini, bili su predmet prijave Komunalnoj inspekciji i Komunalnoj policiji Glavnog grada Podgorica, koju smo danas poslali preko Sistema 48.

Takođe, obavijestili smo nadležne inspekcije o danonočnom paljenju instalacija isčupanih iz pomenutih stambenih kontejnera, iz kojih se izdvaja bakar, koji se potom takođe nelegalnim putem prodaje.

Dezalj sa divlje deponije u neposrednoj blizini izbjegličkog naselja na Vrelima Ribničkim

,,Radi se o još jednom problemu u ovom naselju gdje ,kako smo upozoravali i ranije, cvjeta ekokriminal i  gdje je zdravlje ljudi  ozbiljno ugroženo, imajući u vidu da je zemljište na ovoj lokaciji godinama ilzoženo različtim vidovima zagađenja. Ovo što bi trebalo da bude povod za hitnu sinhronizovanu reakciju svih nadležnih institucija od tužilaštva i inspekcija, preko policije, zdravstvenih institucija, organizacija koji se bave ljudskim pravima.  Kao organiuacija koja godinama ka nadležnim procesuira prijave koje dobijemo preko online servisa Ekoskop ili naše android aplikacije i ovog puta smo  tako postupili, zabrinuti zbog alarmantnog stanja na terenu. Nadamo se da će se  ovom ozbiljnom kršenju čitavog niza važećih zakona i ugrožavanju javnog zdravlja stati na put.  Neshvatljivo je da u 21. vijeku, u zemlji koja je Ustavom definisana kao ekološka i u momentu kad nadležni slave otvaranje poglavlja 27, ovako nešto postoji. Nakon što sam sa kolegama obišao lokaciju, jer smo željeli lično provjeriti sve činjenice prije nego što obavijestimo nadležne,  moram da kažem da se osjećam porazno jer sam mišljenja da je riječ o pravoj ekološkoj katastrofi, kojom su da bude još gore, izloženi ljudi koji ne žive život dostojan čovjeka. “  – istakao je Aleksandar Perović, direktor Ekološkog pokreta ,,Ozon“, za naš portal.

 

 

About The Author

Number of Entries : 543

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top