Počinje prva volonterska akcija Moje Drvo Reviewed by Momizat on . Prva volonterska akcija u okviru platforme Moje Drvo, osmišljena u saradnji sa Glavnim gradom i gradskom Čistoćom, kao i našim partnerom NVO Ozon, simbolički je Prva volonterska akcija u okviru platforme Moje Drvo, osmišljena u saradnji sa Glavnim gradom i gradskom Čistoćom, kao i našim partnerom NVO Ozon, simbolički je Rating: 0
You Are Here: Home » Vijesti » Najave » Počinje prva volonterska akcija Moje Drvo

Počinje prva volonterska akcija Moje Drvo

m d v

Prva volonterska akcija u okviru platforme Moje Drvo, osmišljena u saradnji sa Glavnim gradom i gradskom Čistoćom, kao i našim partnerom NVO Ozon, simbolički je zakazana za srijedu, 5. decembra – kada se obilježava  Međunarodni dan volontera.

Akitvnosti u sklopu projekta Moje Drvo se ozbiljno zahuktavaju! Nakon početka sadnje na odabranim lokacijama širom našeg grada, od Zabjela, preko Tološke šume, do Starog Aerodroma – ponosno kreće i naš Volonterski centar.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 5. decembar Međunarodnim danom volontera, ne tako davne 1985.godine. Na ovaj dan, 33 godine kasnije, Amplitudo, zajedno sa partnerima iz lokalne uprave i NVO Ozon, obilježava ovaj važan dan i organizuje akciju čišćenja gradske zelene zone!

Prva po redu volonterska aktivnost osmišljena je u cilju snažnijeg promovisanja ekoloških rješenja i aktivnog učešća pojedinaca i institucija na nivou našeg grada. Time će platforma Moje Drvo, pored stvaranja novih zelenih gradskih površina – doprinijeti i revitalizaciji postojećih.

Cilj akcije je da, zajedničkim snagama, očistimo zelene površine Glavnog grada. Prva akcija rezervisana je za čišćenje zelenih drvoreda uz Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, na potezu od Moskovske ulice do mosta Blaža Jovanovića.

Moje drvo pruža pojedincima i svim kompanijama mogućnost da jednostavno i efikasno učestvuju u projektu, koji ima plemenit i dugoročan cilj da unaprijedi Podgoricu kao grad i mjesto za život. Osnovna vizija je da Moje Drvo doprinese promjeni svijesti o prostoru koji dijelimo, ali i ukaže na potrebu da vratimo Crnu Goru i Podgoricu na ekološku mapu Evrope. Odgovoran odnos prema sredini u kojoj živimo mora opet postati sastavni dio naše svakodnevice i naš glavni cilj!

Okupljanje počinje u 11 časova u Moskovskoj ulici, odakle ćemo se svi zaputiti u prvu zajedničku akciju.

 

Medijima će se u 11h i 15 min obratiti

G – đa Daca Popović, direktorica Čistoće d.o.o. Podgorica

G- din Boris Ristović, projekt menadžer  Amplitudo d.o.o.

G –din Aleksandar Perović, direktor Ekološkog pokreta ,,Ozon“

 

Dođi, podrži i učestvuj – za naš grad! Volonteri, čekamo vas!

About The Author

Number of Entries : 548

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top