Zatrpavanje kanjona rijeke Drenovštice zbog radova na dalekovodu Reviewed by Momizat on . Ekološki pokret ,,Ozon" je dobio eksluzivne snimke iz kanjona rijeke Drenovštiice, u opštini Budva,  na kojima se vidi kako se zatrpava kamenom, što je posledic Ekološki pokret ,,Ozon" je dobio eksluzivne snimke iz kanjona rijeke Drenovštiice, u opštini Budva,  na kojima se vidi kako se zatrpava kamenom, što je posledic Rating: 0
You Are Here: Home » EKOSKOP info » Zatrpavanje kanjona rijeke Drenovštice zbog radova na dalekovodu

Zatrpavanje kanjona rijeke Drenovštice zbog radova na dalekovodu

Ekološki pokret ,,Ozon“ je dobio eksluzivne snimke iz kanjona rijeke Drenovštiice, u opštini Budva,  na kojima se vidi kako se zatrpava kamenom, što je posledica probijanja trase dalekovoda.

I o ovom slučaju obavijestili smo nadležnu inspekciju Inicijativom za inspekcijski nadzor  i poslali video snimak koji dokazuje devastaciju kanjona.

 

 

,,Očigledno je da sve velike infrastrukturne projekte, kakva je trasa dalekovooda, prate brojne nepravilnosti, kada je riječ o mjerama koje su propisane u Elaboratima zaštite životne sredine, naročito u predjelima koji su nedostupni ili teško dostupni, poput kanjona rijeke Drenošnice. Veliko hvala ljudima koji su nam dostavili video zapise sa terena i identifikovali problem. Moram priznati da mi u našoj organizaciji često razmišljamo o tome, šta bi se sve dešavalo da nema odgovornih ljudi, iskrenih ljubitelja prirode, koji su uz to i grašanski hrabri i kako bi se nosili sa ovakvim problemima imajući u vidu ograničenost tehničkih kapaciteta. Ali isto tako dokazujemo da je model komunkacionog kanala kakav je naš Ekoskop , veoma efikasan i može biti primjenjiv i za institucije sistema, naravno uz pretpostavku da se stvore uslovi da im građani vjeruju i da one čuvaju njihovo pravo na anonimnost. “ – kazao je za naš portal Aleksandar Perović, direktor ,,Ozona“ , koji je i osmislio online servis Ekoskop.

Dostava inicijative 0304-2018-8942- Rijeka Drenostica

ekoskop-varijacije

About The Author

Number of Entries : 522

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top