Građevinski radovi u koritu rijeke Šavnik Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_6016" align="aligncenter" width="700"] Građevinski radovi u koritu rijeke Šavnik[/caption] Ekološki pokret ,,Ozon" je obavjšten od stran [caption id="attachment_6016" align="aligncenter" width="700"] Građevinski radovi u koritu rijeke Šavnik[/caption] Ekološki pokret ,,Ozon" je obavjšten od stran Rating: 0
You Are Here: Home » EKOSKOP info » Građevinski radovi u koritu rijeke Šavnik

Građevinski radovi u koritu rijeke Šavnik

2

Građevinski radovi u koritu rijeke Šavnik

Ekološki pokret ,,Ozon“ je obavjšten od strane građana o građevinskim rodovima koji se izvode u koritu rijeke Šavnik, u neposrednoj blizini izvorišta tog vodotoka.

Kako smo obaviješteni da se radi o betoniranju i sužavanju prirodnog korita rijeke Šavnik, te da je to dio projekta izgradnje puta, obavijestili smo Upravu za inspekcijske poslove Inicijativom za inspekcijski nadzor  , kako bi se utvrdilo činjenično stanje .

Rijeka Šavnik

,,Veoma smo zabrinuti zbog budućnosti naših rijeka, naročito na sjeveru Crne Gore, kao i načina na koji se vši monitoring Elaborata peocjene uticaja na životu sredinu za projekte čija realizacija podrazumijeva uticaje na riječne ekosisteme i njihov prirodni tok. Čini se da su najgore situacije kada se procedura procjene uticaja na životnu sredinu povjeri lokalnim upravama, koje javne rasprave organizuju na način da izostane učešće zainteresovane javnosti, pa se o nekim važnim detaljima sa aspekta zaštite životne sredine sazna tej nakon što se radovi inteziviraju i načini šteta po životnu sredinu. Konkretno o ovom slučaju smo obaviješteni od strane odgovornog i zabrinutog građanima, koji nam je obezbijedio i fotografije sa terena, a mi dalje obavijestili Upravu za inspekcijske poslove Crne Gore, shodno dobroj praksi našeg servisa Ekoskop. Iako je vidljivo da je korito rijeke pretrpjelo štetu te da će se u nju ulivati i otpadne vode sa puta, čime će dodatno trpjeti negativne uticaje po riječni ekosistem, sačekaćemo da dobijemo zapisnik o izvršenom inspekcijskom nadzoru, kako bi sagledali kompletnu sliku , pa onda dati konačni stav o ovom slučaju.“ – istakao je za naš portal Aleksandar Perović, direktor Ekološkog pokreta ,,Ozon“.

Dostava inicijative 0304-2018-9465-2 Rijeka Savnik

ekoskop-varijacije

About The Author

Number of Entries : 522

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top