Sakupljeno oko 20.000 otpadnih čaša, skulptura vidre oduševila posjetioce Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_5915" align="aligncenter" width="700"] Detalj sa ,,,Eco check point" zone (Foto: Dado Petrić)[/caption] Šestu godinu za redom nikšićka P [caption id="attachment_5915" align="aligncenter" width="700"] Detalj sa ,,,Eco check point" zone (Foto: Dado Petrić)[/caption] Šestu godinu za redom nikšićka P Rating: 0
You Are Here: Home » Slajdovi » Sakupljeno oko 20.000 otpadnih čaša, skulptura vidre oduševila posjetioce

Sakupljeno oko 20.000 otpadnih čaša, skulptura vidre oduševila posjetioce

Detalj sa ,,,Eco check point“ zone (Foto: Dado Petrić)

Šestu godinu za redom nikšićka Pivara ,,Trebjesa“ i Ekološki pokret ,,Ozon“ realizacijom kampanje ,,Rock&Recycle“ daju doprnos ekološkom programu Lake festa.

Sem već tradicionalne akcije ,,Sakupi 20 otpadnih čaša i preuzmi poklon“ koja ima za cilj da nagradi odgovoran odnos prema prirodi, tokom koje je i ove godine prikupljeno oko 20.000 čaša, posjetioci ovog zelenog festivala imali su prilku da se upoznaju sa rezultatima kampanje sa prošlogodišnjeg Lake festa,  koje je u skultpuru vidre pretočio akademski slikar Marko Petrović Njegoš.

Skupltura Vidra, visoka 3,2 m, napravljena od oko 30.000 otpadnih čaša, izazvala je oduševljenje posjetilica, što potvrđuje veliki broj fotografija na društvenim mrežama.

Takmičenje na pametnom uređaju XO Magic Box

Detalj sa takmičenja XO Magic Box (Foto: Dado Petrić)

U kampu u okviru programa ,,Eco check point“ posebnu pažnju je izazvalo takmičenje ,,XO magic box“ u kojem su kamperi pokazali zavidan nivo poznavavanja ove popularne igre, pritom reciklirajući otpadne limenke, što je bio uslov za učešće.

Da bi kamp i festivalski prostor bili što čistiji,  skakodnevno su se dijelile biorazgardive kese za otpad, a kamperi su imali priliku da na djelu vide kakvi su benefiti od bavljenja ,,ploggingom“ grobalnim fitnes trendom, koji je po prvi put u Crnoj Gori upravo organizovan u okviru kampanje ,,Rock&Recycle“ kojom je najavljen ekološki program ovogodišnjeg Lake festa.

Od prikuljenih otpadnih čaša  biće napravljena nova skulptura, čime će biti nastavljena uspješna saradnja sa mladim nikšićkim umjetnikom.

About The Author

Number of Entries : 528

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top