Prvim Rock&Recycle Plogingom najavljen ekološki program Lake festa Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_5889" align="aligncenter" width="700"] Prikupljeni otpad[/caption] Pivara ,,Trebjesa"Nikšić i Ekološki pokret ,,Ozon"  organizovali su d [caption id="attachment_5889" align="aligncenter" width="700"] Prikupljeni otpad[/caption] Pivara ,,Trebjesa"Nikšić i Ekološki pokret ,,Ozon"  organizovali su d Rating: 0
You Are Here: Home » Slajdovi » Prvim Rock&Recycle Plogingom najavljen ekološki program Lake festa

Prvim Rock&Recycle Plogingom najavljen ekološki program Lake festa

Prikupljeni otpad

Prikupljeni otpad

Pivara ,,Trebjesa“Nikšić i Ekološki pokret ,,Ozon“  organizovali su danas akciju ,,Rock&Recycle Plogging“  kao najavu ekoloških aktivnosti na ovogodišnjem Lake festu, koji će  od 9. do 11. avgusta održati kao i svake godine u neposrednoj blizini Krupačkog jezera.

Dvadesetak zaljubljenika u prirodu i sportsku rekreaciju, uklonili su otpad sa prostora na kom se tokom Lake festa nalazi festivalski i moto kamp i tako po prvi put u Nikšiću i Crnoj Gori  promovisali ovaj novi globalni fitnes trend.

Prostor nakon akcije ,,Rock&Recycle Ploging"

Prostor nakon akcije ,,Rock&Recycle Ploging“

Ploging je nastao u Švedskoj, a učesnici uz reakreatvno trčanje ili brzo hodanje, kako je to bio slučaj u današnjoj akciji, usput sakupljaju otpatke u kese koje nose sa sobom i na taj način  postaju svjesniji razmjere problema nekontrolisanog odlaganja otpada i spremniji da se uključe u akciju za čistiji grad.

Detalj sa konferencije za novinare

Detalj sa konferencije za novinare

Ovakve akcije će se organizovati u kampu tokom trajanja festivala, a obezbjeđene su i biorazradive kese koje će se dijeliti kamperima prilikom prijave boravka.

U okviru kampanje ,,Rock&Recycle“ na Lake festu u festivalskoj zoni će se već tradicionalno organizovati akcija reciklaže po principu 20 otpadnih čaša za poklon, a u kampu će sem ploginga biti i drugih atraktivnih akcija animacije posjetilaca , od kojih će neke imati i takmičarski karakter.

Savo Milojević, zamjenik direktora ,,Ozona" u akciji

Savo Milojević, zamjenik direktora ,,Ozona“ u akciji

Ove godine Lake fest će imati ekološku zonu u kojoj će se intezivno raditi na podizanju ekološke svijesti i slati poruka posjetiiocima da su organizatori zajedno sa partnerima posvećeni odgovornom odnosu prema prostoru na kom se festival realizuje.

About The Author

Number of Entries : 564

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top