Akcija ,,Rock&Recycle Plogging” najava ekološkog programa Lake festa Reviewed by Momizat on . Atraktivnom akcijom ,,Rock&Recycle Plogging” kojom će se po prvi put u Crnoj Gori promovisati ovaj u svijetu sve popularniji vid sportske-reakreacije u prir Atraktivnom akcijom ,,Rock&Recycle Plogging” kojom će se po prvi put u Crnoj Gori promovisati ovaj u svijetu sve popularniji vid sportske-reakreacije u prir Rating: 0
You Are Here: Home » Vijesti » Najave » Akcija ,,Rock&Recycle Plogging” najava ekološkog programa Lake festa

Akcija ,,Rock&Recycle Plogging” najava ekološkog programa Lake festa

Atraktivnom akcijom ,,Rock&Recycle Plogging” kojom će se po prvi put u Crnoj Gori promovisati ovaj u svijetu sve popularniji vid sportske-reakreacije u prirodi, biće najavljen ekološki program ovogodišnjeg Lake fest-a.

 Pivara ,,Trebjesa“ i Ekološki pokret ,,Ozon“ kao dugogodišnji partneri najvećeg domaćeg zelenog festivala i ovom akcijom i kampanjom ,,Rock&Recycle“ podržavaju praksu odgovornog odnosa prema prostoru, kao i dalje unapređenje ovog segmenta organizacije Lake fest-a, koji iz godine u godinu daje sve veći pečat krajnjem utisku posjetilaca i učesnika.

 Ploging, je nastao u Švedskoj, a naziv je kombinacija termina „jogging“ i švedske reči „plocka  upp“, što znači pokupiti ili podići.

 Ovaj novi fitens trend, zapravo je uobičajeno rekreativno trčanje ili brzo hodanje, uz jedan, za naše prilike, neobičan dodatak.

Naime osobe koje trče ili brzo hodaju daju doprinos očuvanju životne sredine i usput – sakupljaju otpatke u kese koje nose sa sobom i tako ličnim primjerom pokazuju odgovoran odnos prema životnoj sredini.

Ploging ima i pozitivan uticaj na zdravlje jer ako se s vremena na vreme trčanju ili hodanju doda čučanj, sagorijeeva se, očekivano, više kalorija, a razvija se i fleksibilnost tijela, kao i osećaj za ravnotežu. To što se doprnosi opštem dobru ima I pozitivne psihološke efekte,  a samim obraćanjem pažnje na nekontrolisano odloženi otpad postajemo svjesniji o razmjeru problema I spremniji da se uključimo u akcije za čistiji grad.

,,Rock&Recycle Plogging” će se realizovati u srijedu 1. avgusta sa početkom u 10 h , na prostoru ,,Topola“ u neposrednoj blizini Krupačkog jezera, na kom će od 9. do 11. avgusta posjetioci uživati tokom dana u najveselijem kampu Lake fest-a, a tokom večernjih sati u punk rok muzici i sjajnoj atmosferi unutar festivalske zone.

Pozivamo sve sugrađane i sportske klubove koji se rekreiraju u okolini Krupačkog jezera da nam se priključe u prvoj plogerskoj akciji u Nikšiću i Crnoj Gori.

Vidimo se na jezeru.

About The Author

Number of Entries : 564

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top