Novi projekat Jačanje organizacionih kapaciteta Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_5782" align="aligncenter" width="500"] Animacija[/caption] Ekološki pokret ,,Ozon“ u narednih šest mjeseci realizovaće projekat u čijem [caption id="attachment_5782" align="aligncenter" width="500"] Animacija[/caption] Ekološki pokret ,,Ozon“ u narednih šest mjeseci realizovaće projekat u čijem Rating: 0
You Are Here: Home » Vijesti » Novi projekat Jačanje organizacionih kapaciteta

Novi projekat Jačanje organizacionih kapaciteta

Animacija

Animacija

Ekološki pokret ,,Ozon“ u narednih šest mjeseci realizovaće projekat u čijem je fokusu jačanje kapaciteta organizacije.  Projekat je jedan od četiri koji su dobili finansijsku podršku kroz program ,,De Facto razvoj – Podrška rastu i liderstvu organizacija civilnog društva“ kojeg realizuje Fond za aktivno građanstvo (fAKT) a finansira Evrospka Unija u okviru IPA programa za razvoj civilnog društva 2016 (Civil Society Facility Montenegro Programme).

Plan projekta jačanja kapaciteta Ekološkog pokreta ,,Ozon“ je da kroz više tematskih trening obuka unaprijedi znanja i vještine menadžmenta, zaposlenih i saradnika u domenu cirkularne ekonomije, upravljanja otpadom i ekološke psihologije, da se redizajnira organizaciona struktura i efikasnije upravlja ljudskim resursima, uradi komunikaciona strategija sa akcionim planom za naredne tri godine, zatim razvije mobilna aplikacija koja će dodatno povećati vidljivost aktivnosti organizacije i potvrditi opredjeljenje da se prate i promjenjuju savremeni trendovi u radu.

Poseban akcenat će biti stavljen na pripreme za aktivno učešće u procesu pregovora sa Evropskom Unijom kroz poglavlje 27 – Životna sredina i klimatske promjene, što je i strateško opredjeljenje ogranizacije.

I kroz ovaj projekat će se pokrenuti javni dijalog  i aktivno uključiti javnost. Tema je potencijal nacionalnog brendiranja ekološke države Crne Gore, što je  još jedan od  Ozonovih strateških ciljeva.

Takođe neće izostati ni istraživački rad, ovog puta umjeren na mogućnost za obavljenje privredne djelatnosti, što je prepoznato kao veoma važno za finansijsku samoodrživost, čemu Ekološki pokret ,,Ozon“ teži.

Posebna vrijednost projekta je što će sem menadžmenta, zaposlenih i saradnika Ekološkog pokreta ,,Ozon“ trening obukama moći da pristustvuju i zainteresovani predstavnici drugih organizacija građanskog društva, zašto će biti raspisivani javni pozivi.

Ukupna vrijednost projekta je 12. 475 EUR od čega je kroz program De Fakto razvoj izdvojeno 9.975 EUR ili 74,94 % dok je učešće Ekološkog pokreta ,,Ozon“ 2.500 EUR ili 25,06 %.

Kontakt osoba:

Savo Milojević, koordinator

savo.milojevic@ozon.org.me

About The Author

Number of Entries : 563

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top