Festival Waste&Art obilježila dječija kreativnost Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_5304" align="aligncenter" width="650"] Detalj sa štanda Druge osnovne škole iz Budve[/caption] Ekološki pokret ,,Ozon” uz podršku  Misij [caption id="attachment_5304" align="aligncenter" width="650"] Detalj sa štanda Druge osnovne škole iz Budve[/caption] Ekološki pokret ,,Ozon” uz podršku  Misij Rating: 0
You Are Here: Home » Mali veliki ekolozi » Festival Waste&Art obilježila dječija kreativnost

Festival Waste&Art obilježila dječija kreativnost

Detalj sa štanda Druge osnovne škole iz Budve

Detalj sa štanda Druge osnovne škole iz Budve

Ekološki pokret ,,Ozon” uz podršku  Misije OEBS-a u Crnoj Gori u subotu 19. novembra, organizovao je festival “Waste&Art” u Delta city-ju u Podgorici”, koji je okupio predstavnike šest osnovnih škola učesnika programa za stručno usavršavanje nastavnika ,,Obrazovanje o upravljanju otpadom”, koji je tokom školskih 2014/2015 i 2015/2016 uspješno završilo 40 nastavnika i članova školskih menadžementa.

20161119_100158

Detalj sa štanda OŠ ,,Njegoš“ sa Cetinja

Tokom festivala “Waste&Art” učenici osnovnih škola ,,Pavle Rovinski” iz Podgorice, ,,Luka Simonović” iz Nikšića, ,,Njegoš” iz Cetinja, ,,Druge osnovne škole” iz Budve, ,,Vuk Karadžić” iz Berana i ,,Salko Aljković” iz Pljevalja na štandovima predstavili su eksponate urađene od otpada,  čime se uticalo i na njihovu kreativnost, preduzetnički i timski duh.

20161119_110055

Detalja sa štanda OŠ ,,Pavle Rovinski“ iz Podgorice

Osim izložbe umjetničkih eskponata tokom “Waste&Art”-a/  organizovana je i kreativna radionica na temu reciklaže ,,Oćeš da se igramo?”  koju je vodio poznati dječji zabavljač Žarko Stanišić, koja je bila namjenjena i otvorena za najmlađe posjetioce festivala.

Detalj sa štanda OŠ ,,Luka Simonović" iz Nikšića

Detalj sa štanda OŠ ,,Luka Simonović“ iz Nikšića

Festival “Waste&Art” jedna je u nizu aktivnosti koje su Ekološki pokret ,,Ozon” i Misija OEBS-a u Crnoj Gori realizovali kako bi obrazovni sistem kroz program ,,Obrazovanje o upravljanju otpadom” uticao na povećanje nivoa svijesti o važnosti pravilnog i održivog sistema upravljanja otpadom prvenstveno kod učenika, ali i njihovih roditelja i kompletne zajednice.

Detalj sa štanda OŠ ,,Salko Aljković" iz Pljevalja

Detalj sa štanda OŠ ,,Salko Aljković“ iz Pljevalja

Waste&Art festival je dao doprinos i obilježavanju Evropske Sedmice za Smanjenje Otpada (European Week for Waste Reduction), kojom u Crnoj Gori od 2014. godine koordinira Ekološki pokret ,,Ozon“, a koja se i ove godine obilježava širom svijeta, sa čak 12. 555 prijavljenih akcija.

Detalj sa štanda O.S. ,,Vuk Karadzic" iz Berana

Detalj sa štanda O.S. ,,Vuk Karadzic“ iz Berana

U okviru programa kojeg je akreditovao Nacionalni savjet za obrazovanje, razvijen je i Vodič za nastavnike koji sadrži smjernice i preporuke na koji način uspostaviti održiv sistem upravljanja otpadom u školama i saradnju sa relevanatnim institucijama.

Detalj sa radionice ,,Oces da se igramo?"

Detalj sa radionice ,,Oces da se igramo?“

Vodič će biti distribuiran školama širom Crne Gore, kako bi se i na taj način dao doprinos uspostavljanju pravilnog i finansijski održivog sistema upravljanja otpadom.

 

About The Author

Number of Entries : 570

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top