Konkurs o nikšićkim lipama produžen do 1. jula Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_5153" align="aligncenter" width="743"] Nikšićke lipe simbol našeg grada[/caption] Ekološki pokret ,,OZON" odlučio je da omoguči svima ko [caption id="attachment_5153" align="aligncenter" width="743"] Nikšićke lipe simbol našeg grada[/caption] Ekološki pokret ,,OZON" odlučio je da omoguči svima ko Rating: 0
You Are Here: Home » Nikšićke lipe » Konkurs o nikšićkim lipama produžen do 1. jula

Konkurs o nikšićkim lipama produžen do 1. jula

Nikšićke lipe simbol našeg grada

Ekološki pokret ,,OZON“ odlučio je da omoguči svima koji su pokazali interesovanje da uzmu učešće u Konkursu na temu ,,Nikšićke lipe, simbioli našeg grada“  , pa će svi radovi koji budu pristigli do 1. jula tekuće godine  na info@ozon.org.me ući u konkurenciju za nagradni fond.

Imajući u vidu da su o nikšićkim lipama pisali i pjevali neki od najznačajnijih Nikšićana, da je njihov miris dosezao mnogo dalje od teritorije našeg grada, da se praktično osjećao sa mnogobrojnih slika i fotografija koje su krasile, naša ideja je da i sadašnjim generacijama pružimo priliku da nastave tu gdje su zauvijek ostavljene tri tačke, pošto smo sigurni da dok je građana biće i lipa u Nikšiću.

Takođe, ovim konkursom želimo uticati da još jedna bitna vrijednost i tradicija  Nikšića i njegovih građana bude očuvana i unaprijeđena a to je ekološki građanski aktivizam, po čemu je naš grad prepoznat u regionu a što je od velikog značaja između ostalog i za razvoj demokratije, pa i imidž lokalne zajednice, naročito u dijelu aktivnog učešća javnosti u procesu donošenja odluka koje se tiču životne sredine.

Kako želimo i ovom prilikom nastaviti pozitivnu praksu u primjeni savremenih komunikaconih mreža i tehnologija, pozivamo zainteresovane sugrađane da radove u pisanoj formi koncipiraju na način da budu u formi stava ili bloga (do 3.500 karaktera bez razmaka),   a da video zapisi, budu u formi priloga ili kratkog dokumentarnog filma sa ličnim pečatom autora, trajanja  do 5 minuta, kako bismo mogli najbolje radove adekvatno predstaviti i promovisati.

Za autore dva najbolja rada u pisanoj i video formi obezbjeđene su i novčane nagrade u visini od po 100 eura.

Komisija apeluje na sve zainteresovane da u prvi plan stave lični pečat, t.j. da kroz radove daju svoje viđenje važnosti nikšićkih lipa za naš grad, jer će se to najviše cijeniti prilikom odlučivanja o pobjednicima Konkursa.

 

Ekološki pokret ,,OZON“

About The Author

Number of Entries : 558

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top