PERISKOP za čisto more Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_5064" align="aligncenter" width="483"] Nova facebook aplikacija Periskop kviz o morskom otpadu[/caption] Ekološki pokret „Ozon“ i kompan [caption id="attachment_5064" align="aligncenter" width="483"] Nova facebook aplikacija Periskop kviz o morskom otpadu[/caption] Ekološki pokret „Ozon“ i kompan Rating: 0
You Are Here: Home » Vijesti » PERISKOP za čisto more

PERISKOP za čisto more

Nova facebook aplikacija Periskop kviz o morskom otpadu

Nova facebook aplikacija Periskop kviz o morskom otpadu

Ekološki pokret „Ozon“ i kompanija Coca-Cola Hellenic Crna Gora u četvrtak (7. aprila) pokreću online kviz „Periskop“, kojim žele da dodatno zainteresuju javnost za problem morskog otpada i edukuju mlade o uzrocima njegovog nastanka. Kviz je organizovan na Facebook stranici „Ozona“ kao posebna aplikacija i traje do 7. maja.

„Kviz „Periskop“ je dio našeg zajedničkog projekta „Morski otpad u Jadranu“, u okviru kojeg, između ostalog, koristimo savremene tehnologije i društvene mreže kako bi edukovali javnost o zaštiti i unapređenju životne sredine. Nadamo se da ćemo i „Periskopom“ doprinijeti da more bude čistije,“ saopštili su iz Ekološkog pokreta „Ozon“.

Pravo učešća u online kvizu imaju sva lica koja imaju otvoren nalog na Facebook-u i prate stranicu „Ozona“. Potrebno je samo da pristupe kviz-aplikaciji i odgovaraju na pitanja o morskom otpadu.

„Morki otpad je globalni problem, a mi kao kompanija želimo da podržimo sve napore kako bi se on umanjio. Sami doprinosimo eliminisanju otpada korišćenjem reciklažnih materijala, upotrebom savremenih pogona i učešćem u edukativnim projektima poput ovog,“ saopšteno je iz Coca-Cola Hellenic Crna Gora.

U narednih mjesec, na kraju svake sedmice biće nagrađena četiri takmičara koja daju najviše tačnih odgovora za najkraće vrijeme, dok će tri učesnika koja ostvare najbolji ukupan plasman biti nagrađena kao finalni pobjednici kviza. Ukupno 16 nedeljnih pobjednika dobiće promo materijale sa logom organizatora, dok će troje najboljih dobiti tablet računar (prvo mjesto), odnosno komplete karata za muzički festival Sea Dance (drugo i treće mjesto).

„Ozon“ i Coca-Cola Hellenic Crna Gora drugu godinu zaredom sprovode projekat „Morski otpad u Jadranu“, kako bi skrenuli pažnju na njegov uticaj na cjelokupni ekosistem. U okviru projekta organizovali su jedinstvenu izložbu „Morski otpad“, foto-konkurs, tematske radionice i predavanja.

About The Author

Number of Entries : 539

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top