“OZON” I Coca-Cola Hellenic izabrali pobjednike foto konkursa “Morski otpad u Jadranu” Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_4924" align="aligncenter" width="700"] Detalj iz Ulcinja - Pobjednička fotografija autora Dželala Hodžića[/caption] Dželal Hodžić, Jasmi [caption id="attachment_4924" align="aligncenter" width="700"] Detalj iz Ulcinja - Pobjednička fotografija autora Dželala Hodžića[/caption] Dželal Hodžić, Jasmi Rating: 0
You Are Here: Home » Saopštenja za javnost » “OZON” I Coca-Cola Hellenic izabrali pobjednike foto konkursa “Morski otpad u Jadranu”

“OZON” I Coca-Cola Hellenic izabrali pobjednike foto konkursa “Morski otpad u Jadranu”

Detalj iz Ulcinja - Pobjednička fotografija autora Dželala Hodžića

Detalj iz Ulcinja – Pobjednička fotografija autora Dželala Hodžića

Dželal Hodžić, Jasmin Redžepagić i Milorad Mitrović pobjednici su foto konkursa “Morski otpad u Jadranu”, koji je organizovao Ekološki pokret “Ozon” uz podršku kompanije Coca-Cola Hellenic Crna Gora. Na konkursu, koji je trajao od 1. do 31. decembra 2015. godine, prijavljene su 34 fotografije. Stručni žiri je izabao tri rada, koja su najbolje predstavila problem morskog otpada.

“Veoma smo zadovoljni brojem građana koje smo uspjeli da animiramo konkursom i ukažemo koliko je problem otpada u našem moru izražen. Cilj nam je da utičemo na promjenu loših navika, kako bi počeli da pravilno postupamo sa otpadom i doprinesemo očuvanju životne sredine,” izjavila je koordinatorka projekta Jelena Baćović iz NVO “Ozon”.

Jasmin Redzepagic

Drugoplasirana fotgrafija autora Jasmina Redžepagića

Foto konkurs je dio šireg projekta – izložbe “Morski otpad”, koja je u saradnji “Ozona” i kompanije Coca-Cola Hellenic već 4 mjeseca postavljena u Centru za edukaciju o klimatskim promjenama i životnoj sredini u Podgorici.

“Trudimo se da sami damo primjer očuvanju životne sredine, tako što koristimo savremene pogone i reciklažne materijale. Foto konkurs je prilika da još jednom ukažemo na potrebu drugačijeg odnosa prema moru i obali, prije svega recikliranjem i pravilnim odlaganjem otpada,“ istakli su iz kompanije Coca-Cola Hellenic.

Trećepalisarana fotografija autora Milorada Mitrovića

Detalj iz Igala – rećepalisarana fotografija autora Milorada Mitrovića

Dobitnik prve nagrade na konkursu Dželal Hodžić osvojio je tablet računar, dok će Jasmin Redžepagić za drugo i Milorad Mitrović za treće mjesto dobiti po komplet karata za muzički festival “Lake fest”.

Njihove fotografije biće premijerno predstavljenje u Centru  za edukaciju o klimatskim promjenama i životnoj sredini ( Ul. Dr Vukašina Markovića bb, radnim danima od 10h – 14h ).

About The Author

Number of Entries : 567

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top