Završen Klimoskop – kviz o klimatskim promjenama Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_4436" align="aligncenter" width="750"] Klimoskop kviz (Vizual by Home Page)[/caption] Tanja Novićević, Dejan Jaredić i Sanja Novićević-S [caption id="attachment_4436" align="aligncenter" width="750"] Klimoskop kviz (Vizual by Home Page)[/caption] Tanja Novićević, Dejan Jaredić i Sanja Novićević-S Rating: 0
You Are Here: Home » Saopštenja za javnost » Završen Klimoskop – kviz o klimatskim promjenama

Završen Klimoskop – kviz o klimatskim promjenama

klimoskop kviz

Klimoskop kviz (Vizual by Home Page)

Tanja Novićević, Dejan Jaredić i Sanja Novićević-Stanković dobitnici su nagrada kviza o klimatskim promjenama, koji je organizovao Ekološki pokret Ozon uz podršku Telenor fondacije.

Tanja Novićević je tokom četiri sedmice trajanja kviza, od mogućih 40 tačnih odgovora, tačno odgvorovila na 37 pitanja i to za 4 minuta i 44 sekunde i osvojila 4G mobilni telefon. Jaredić, koji je znao tačne odgovore na 34 pitanja, odvojio je 4G modem. 4G modem dobila je i Sanja Novićević-Stanković, koja je za najbrže tačno odgovorila na 30 pitanja.

U kvizu o klimatskim promjenama učestvovalo je preko 150 korisnika društvene mreže Facebook.

Kviz Klimoskop je imao nagradni fond i za nedjeljne pobjednike, pa su  za najboljih 12 učesnika obezbijeđene i promotivne kape sa znakom aplikacije, kao simboličan gest, ali i vid zaštite od visokih temperatura karakterističnih za avgust mjesec, tokom kojeg je ta namjenski razvijena aplikacija bila aktivna.

“Veliko interesovanje i sjajne reakcije i komentari korisnika dokaz su da društvene mreže, ako se upotrebljavaju na pravi način, itekako mogu da budu korisne za edukaciju, naročito o globalnim problemima i izazovima kakve su klimatske promjene. Preko 200 posebno pripremljenih i za ovu svrhu prilagođenih pitanja, sa ponuđenim opcijama za odgovore, edukovala su mlade, ali ih i inspirisale na akciju, naročito u dijelu aktivnog učešća u procesu donošenja odluka iz oblasti životne sredine i klimatskih promjena. Takav način edukacije, primjena savremenih informaciono-komunikacionih kanala, društvenih mreža,  pokazao se kao pravi potez i mi i naš partner Telenor fondacija ćemo nastaviti sa sličnom praksom sve u cilju povećanja svijesti javnosti o važnosti zdrave životne sredine”, rekao je Aleksandar Perović, direktor Ozona.

Kviz o klimatskim promjenama Klimoskop dio je projekta “E-učenje o klimatskim promjenama i njihovom uticaju u Crnoj Gori”, koji Ozon realizuje uz finansijsku i logističku podršku Telenor fondacije. U okviru istog projekta, realizuje se i takmičenje za najbolju fotografiju na istu temu.  Korisnici svoje fotografije o klimatskim promjenama mogu postaviti putem Facebook stranice Klimoskop, kroz aplikaciju “Klimatske promjene i mi“.

About The Author

Number of Entries : 563

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top