Počinje Klimoskop kviz o klimatskim promjenama Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_4398" align="aligncenter" width="480"] Logo kviza Klimoskop (idejno rješenje Jasna Kalač)[/caption] Od ponedjelja 3. avgusta počinje kvi [caption id="attachment_4398" align="aligncenter" width="480"] Logo kviza Klimoskop (idejno rješenje Jasna Kalač)[/caption] Od ponedjelja 3. avgusta počinje kvi Rating: 0
You Are Here: Home » Vijesti » Najave » Počinje Klimoskop kviz o klimatskim promjenama

Počinje Klimoskop kviz o klimatskim promjenama

Logo kviza Klimoskop (idejno rješenje Jasna Kalač)

Logo kviza Klimoskop (idejno rješenje Jasna Kalač)

Od ponedjelja 3. avgusta počinje kviz o klimatskim promjenama „Klimoskop“, kao posebna Facebook aplikacija razvijena u okviru projekta “E-učenje o klimatskim promjenama“ kojeg realizuje Ekološki pokret „Ozon“ uz finansijsku i logističku podršku Telenor fondacije.

Cilj online kviza “Klimoskop“ koji će trajati do 3. septembra i biti dostupan  zainteresovanima na namjenskoj stranici projekta na popularnoj društvenoj mreži Facebook, jeste povećanje znanja i interesovanja mladih za problematiku klimatskih promjena i njihovom uticaju na životnu sredinu u Crnoj Gori, na interaktivan i zabavan način.

Kviz će trajati četiri sedmice i na kraju svake, biće nagrađena četiri najbolja učesnika, koji u okviru nedjeljnog seta pitanja daju najviše tačnih odgovora u što kraćem vremenskom roku.

Tri učesnika koji ostvare najbolju ukupan plasman, biće nagrađeni kao finalni pobjednici kviza.

Nedjeljni pobjednici dobijaju stilizovane Klimoskop kape, dok su nagrade za finalne pobjednike za prvo mjesto 4 G telefon, drugo i treće mjesto 4 G modemi.

“Lansiranjem Klimoskop kviza počinjemo sa intenzivnim aktivnostima čiji je cilj povećanje interesovanja mladih za aktivno učešće u procesu donošenja odluka koje se tiču životne sredine i klimatskih promjena, kroz primjenu modernih informaciono-komunikacionih kanala kao optimalnog modela za ono što želimo postići. Imajući u vidu da se tokom ljetnjih mjeseci posljedice klimatskih promjena naročito osjećaju u Crnoj Gori, gdje imamo visoke temperature, česte požare i isušena riječna korita, kao i da se društvene mreže intenzivno koriste tokom perioda odmora, vjerujemo da će i efekti i kviz takmičenja, ali i cijelog projekta kojeg realizujemo u partnerstvu sa Telenor fondacijom, biti veoma dobri. To što se ova aktivnost poklapa sa javnom raspravom  za Nacrt strategije o klimatskim promjenama do 2030. godine i pratećim izvještajem o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu, još je jedna dodatna vrijednost i očekujemo da naše aktivnosti povećaju interesovanje javnosti, naročito mladih za učešće u procesu izrade tog važnog strateškog dokumenta“, kazao je izvršni direktor Ozona, Aleksandar Perović.

About The Author

Number of Entries : 543

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top