Počela kampanja Rock&Recycle na Lake festu Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_4440" align="aligncenter" width="410"] Sakupljene prve količine plastične ambalaže - Detalj sa promo pulta na platou ispred Doma revoluc [caption id="attachment_4440" align="aligncenter" width="410"] Sakupljene prve količine plastične ambalaže - Detalj sa promo pulta na platou ispred Doma revoluc Rating: 0
You Are Here: Home » Saopštenja za javnost » Počela kampanja Rock&Recycle na Lake festu

Počela kampanja Rock&Recycle na Lake festu

Sakupljene prve količine plastične ambalaže (Foto: OZON tim)

Sakupljene prve količine plastične ambalaže – Detalj sa promo pulta na platou ispred Doma revolucije na kom su naši Jelena, Damjan i Jasmina (Foto: OZON tim)

Nikšić, avgust 2015. godine – Ekološka kampanja „Rock and recycle“ biće i ove godine realizovana tokom svih šest dana muzičke manifestacije Lake Fest, s ciljem očuvanja festivalskog prostora čistim, smanjenja otpada koji završava na deponijama, ali i širenja ekološke svijesti kod svih posjetilaca.

Pivara „Trebjesa“ organizovaće u saradnji sa partnerima iz Ekološkog pokreta „Ozon“ akciju prikupljanja plastičnih čaša i njihovog odlaganja na pravilan način. U sklopu ove ekološke akcije volonteri će biti studenti sa različitih crnogorskih fakulteta, među kojim i sa smjera Zaštita životne sredine na Metalurško-tehnološkom fakultetu.

Svakog posjetioca koji sakupi i donese na vidljivo označene punktove kampanje „Rock and recycle“  20 skupljenih čaša promoteri će nagraditi. „Kampanja će biti realizovana na lokaciji kod Doma revolucije, kao i pored Krupca. Prethodne dvije godine organizacije kampanje „Rock and Recycle“ pokazale su da posjetioci Lejka znaju da pored uživanja u dobroj muzici, nađu vrijeme i za ekološki momenat. Ukupno prikupljenih 55.000 plastičnih čaša u prethodnom periodu nam pokazuju da je ova ekološka aktivacija zaista postala neizostavni dio Lake Fest-a i jedna od njegovih prepoznatljivosti“, kazala je Natalija Milić, menadžer korporativnih poslova u Pivari „Trebjesa“.

,,Veliko je zadovoljstvo sarađivati sa partnerima koji imaju istu viziju i dijele slične vrijednosti kada su zaštita životne sredine i upravljanje ambalažnim otpadom u pitanju, ponašajući se pritom odgovorno i prema lokalnoj zajednici i prema prostoru i prirodi. Upravo zato sa ponosom ističemo kampanju ,,Rock&Recycle“ , po kojoj su postali prepoznatljivi ne samo Pivara ,,Trebjesa“  , kao njen inicijator, Lake fest ili Ekološki pokret,,Ozon“, kao partner za realizaciju,  već i Nikšić i Crna Gora, koja na najbolji mogući način dobija promociju ideje ekološke države tokom  trajanja a i  nakon završetka festivala, jer se pozitivni utisci nose i prenose  mnogo dalje nego što možemo pretpostaviti. Isto kao i što je slučaj sa sjajnim nagradnim fondom po kom je kampanja ,,Rock&Recycle“ postala omiljena i kod posjetilaca i učesnika festivala. Posebno se radujemo što se svake godine kampanja nadograđuje, pa očekujemo sjajne rezultate i tokom ovogodišnjeg Lake festa.“- rekao je Aleksandar Perović, direktor Ekološkog pokreta ,,OZON“.

,,Od samog početka razrade ideje o organizovanju Lake festa prepoznata je važnost ekološkog momenta i potreba zaštite i unaprijeđenja prostora na kom se ove godine po peti put dešava festival. Svih ovih  godina smo se trudili kroz brojne akcije čišćenja i uređenja prostora, ne samo tokom trajanja ili neposredno prije ili nakon festivala, pa i javnim angažmanom, uticati da se prepozna značaj Krupačkog jezera sa okolinom, kao i potencijal opštine Nikšić za razvoj ekoturizma. Veoma smo odlučni nastaviti zajedno sa partnerima unaprijeđivati ekološki program iz godine u godinu, kao i cijeli festival, a naročito nas raduje što primjećujemo da i drugi festivali pokušavaju primjeniti praksu i koncept koji je Lake fest-u donio i Zelenu zvijezdu, prestižnu godišnju nagradu za zaštitu i unapređenje životne sredine. “ – istakao je Peđa Zečević, izvršni direktor Lake festa.

Za aluminijumsku ambalažu i ove godine biće zaduženi aktivisti iz Fondacije „ReCan“, koji će na Lake Festu realizovati program Svaka limenka se računa, u kojem su takođe partneri Pivara ,,Trebjesa“ i Ekološki pokret ,,Ozon“.

Sve aktivacije biće sprovođene i u festivalskom kampu, dok će prikupljeni ambalažni otpad biti predat ovlašćenom recikleru ,,Deponiji“ doo Podgorica.

About The Author

Number of Entries : 563

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top