Izložbom u EU Info centru počele pripreme za Evropsku sedmicu za smanjenje otpada 2015 Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_4336" align="aligncenter" width="700"] Zajednička fotografija učesnika izložbe (Foto: OZON tim)[/caption] Ekološki pokret ,,OZON" je na [caption id="attachment_4336" align="aligncenter" width="700"] Zajednička fotografija učesnika izložbe (Foto: OZON tim)[/caption] Ekološki pokret ,,OZON" je na Rating: 0
You Are Here: Home » Mali veliki ekolozi » Izložbom u EU Info centru počele pripreme za Evropsku sedmicu za smanjenje otpada 2015

Izložbom u EU Info centru počele pripreme za Evropsku sedmicu za smanjenje otpada 2015

Zajednička fotografija učesnika izložbe (Foto: jasmina Rojević)

Zajednička fotografija učesnika izložbe (Foto: OZON tim)

Ekološki pokret ,,OZON“ je na poziv EU Info centra u četvrtak 11. juna u Podgorici, organizovao izložbu postavki eksponata od otpadnih sirovina, koje su tokom školske 2014/2015. godine uradili učenici osnovnih škola ,,Pavle Rovinski“ iz Podgorice, ,,Njegoš“ iz Cetinja i ,,Luka Simović“ iz Nikšića, prvih učesnica programa za stručno usavršavanje nastavnika ,,Obrazovanje o upravljanju otpadom“, čiji je autor Aleksandar Perović, direktor Ekološkog pokreta ,,OZON“ a koji se realizuje uz podršku Misije OSCE u Crnoj Gori.

Učenici OŠ ,,Luka Simonović" sa eksponatima koje su uradili od otpada (Foto:  Jasmina Rojević)

Učenici OŠ ,,Njegoš“ sa eksponatima koje su uradili od otpada (Foto: OZON tim)

Tokom izložbe uručena su i uvjerenja o učešću za 29 nastavnica/ka koji su uspješno učestvovali u programu, koji je Odlukom Nacionalnog savjeta za obrazovanje uvršten u Katolog programa za stručno usavršavanje nastavnika za školsku 2014/2015, Zavoda za školstvo Crne Gore.

Dio izloženih eksponata  (Foto: Jasmina Rojević)

Dio izloženih eksponata (Foto: OZON tim)

Izložba koja je imala prodajni karakter, kako bi se kod učenika uz kreativnost razvijao i preduzetnički duh, realizovana je u okviru tematske sedmice ,,Environmental frendly week“ koju Delegacija EU u Crnoj Gori realizuje u saradnji sa nevladinim organizacijama koje se bave životnom sredinom.

Maske od recikliranih materijala privukle pažnju posjetilaca (Foto: Jasmina Rojević)

Maske od recikliranih materijala privukle pažnju posjetilaca (Foto: OZON tim)

Ovom aktivnošću počele su pripreme za Evropsku sedmicu za smanjenje otpada (European Week for Waste Reduction) koja će se realizovati u poslednjoj dekadi novembra mjeseca tekuće godine, a čiji je nacionalni koordinator drugu godinu za redom Ekološki pokret ,,OZON“.

,,Veliko je zadovoljstvo kada međunarodne institucije prepoznaju koliko truda i rada ulažemo da bi se unaprijedilo stanje u oblasti životne sredine, ali svakako to predstavlja i veliku odgovornost, naročito prema onim ljudima i institucijama sa kojima radimo i partnerski realizujemo akcije i projekte, pa sam veoma ponosan što smo danas imali priliku predstaviti dio eksponata od otpada koji su uz podršku nastavnika napravili učenici tri osnovne škole sa kojima smo imali zadovoljstvo sarađivati u okviru programa Obrazovanje o upravljanju otpadom. Ako je suditi po ostvarenim rezultatima u prvoj školskoj godini realizacije programa imamo sve razloge da budemo ponosni  a nadamo se da su i škole zadovoljne benefitima koje su imale od učešća u ovom programu, odnosno saradnjom sa nama.“ – kazao je Aleksandar Perović, direktor Ozona.

About The Author

Number of Entries : 563

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top