Arhus centri Jugoistočne Evrope na radionici u Podgorici Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_4345" align="aligncenter" width="700"] Detalj iz PR centra sa radionice (Foto: OZON tim)[/caption] Ekološki pokret ,,OZON" i Misija OSCE [caption id="attachment_4345" align="aligncenter" width="700"] Detalj iz PR centra sa radionice (Foto: OZON tim)[/caption] Ekološki pokret ,,OZON" i Misija OSCE Rating: 0
You Are Here: Home » Arhus Info Centar » Arhus centri Jugoistočne Evrope na radionici u Podgorici

Arhus centri Jugoistočne Evrope na radionici u Podgorici

Detalj sa radionice (Foto: OZON tim)

Detalj iz PR centra sa radionice (Foto: OZON tim)

Ekološki pokret ,,OZON“ i Misija OSCE u Crnoj Gori bili su domaćini  trodnevne radionice za mrežu Arhus centara Jugoistočne Evrope na kojoj je od 16. do 18. juna pripreman dio aplikacije za Civil Society Facility and Media Programme 2014 – 2015, Evropske Komisije, namjenjen podršci aktivnosti regionalnih tematskih mreža organizacija civilnog društva, na kojoj su prisustovali predstavnici Arhus centara iz Srbije, Albanije i Bosne i Hercegovine.

Radionicu je otvorila gospođa Lia Magnaguagno, Sefice programa demokratizacije Misije OEBS-a u Crnoj Gori, u čijim se prostorijama radilo prvog dana, dok su druga dva organizovana u PR Centru u Podgorici.

,,Proaktivni pristup i posvećenost jačanju kapaciteta mreže Arhus centara u cijelom regionu a i šire, nešto je na čemu insistiramo od novembra 2011. godine kada smo uspostavili Arhus centar Nikšić sa željom da utičemo i na bolju regionalnu povezanost i saradnju organizacija koje aktivno učestvuju u procesu donošenja odluka iz oblasti životne sredine, pa se nadamo da ćemo imati uspjeha na pozivu Evropske Komisije za tematske mreže i medije, čime bi se značajno ojačali kapaciteti a aktivnosti Arhus centara bile usklađene i dobro isplanirane.“ – istakao je Aleksandar Perović, direktor Ozona.

Na radionici su pored koordinatora Arhus centara iz Kragujevca, Niša, Novog Sada, Subotice, Sarajeva, Tuzle, Skadra, Vlore i Nikšića, učestvovali i predstavnici Misija OSCE iz Albanije i Crne Gore, kao i Sekretarijata  OSCE iz Beča, koji je finansijski podržao organizaciju u Crnoj Gori.

Nakon potpisivanja Zajedničke deklaracije radionica u Podgorici bila je prva aktivnost kojom je započela konkretna akcija ka realizovanju postavljenih ciljeva.

About The Author

Number of Entries : 563

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top