Pet škola izrazilo interesovanje za učešće u programu Obrazovanje o upravljanju otpadom Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_3897" align="aligncenter" width="700"] Jedan od umjetničkih eksponata učenika OŠ ,,Pavle Rovinski" iz Podgorice[/caption] Na Javni poziv [caption id="attachment_3897" align="aligncenter" width="700"] Jedan od umjetničkih eksponata učenika OŠ ,,Pavle Rovinski" iz Podgorice[/caption] Na Javni poziv Rating: 0
You Are Here: Home » Saopštenja za javnost » Pet škola izrazilo interesovanje za učešće u programu Obrazovanje o upravljanju otpadom

Pet škola izrazilo interesovanje za učešće u programu Obrazovanje o upravljanju otpadom

Jedan od umjetničkih eksponata učenika OŠ ,,Pavle Rovinski“ iz Podgorice

Na Javni poziv  za učešće u programu stručnog usavršavanja nastavnika Obrazovanje o upravljanju otpadom za školsku 2014/2015 godinu, koji je bio raspisan za osnovne škole iz opština Berane, Budva, Herceg Novi i Pljevlja interesovanje je izrazilo pet osnovnih škola.

Prijave su pravovremeno poslali ,,Vuk Karadžić“ i ,,Donja Ržanica“ iz Berana,  ,,Druga osnovna škola“ iz Budve, ,,Milan Vuković“ iz Herceg Novog i ,,Salko Aljković“ iz Pljevalja.

Program za stručno usavršavanje nastavnika ,,Obrazovanje o upravljanju otpadom, nakon što je uspješno realizovan u Glavnom gradu Podgorici, OŠ ,,Pavle Rovinski“,  opštini Nikšić, OŠ ,,Luka Simonović“ i Prijestonici Cetinju, OŠ ,,Njegoš“,  uz podršku Misije OEBS u Crnoj Gori, biće u drugom polugodištu školske 2014/2015 nastavljen i u opštinama BeraneBudva,Herceg Novi Pljevlja, kako bi obezbijedila regionalna zastupljenost.

Za drugo polugodište školske 2014/2015 godine, predviđeno je učešće četiri osnovne škole, po jedna  iz svake opštine, koje će biti izabrane u saradnji sa Zavodom za školstvo Crne Gore i ukupno 20 nastavnika (pet po školi) koje će preporučuti rukovodstva škola.

Ekološki pokret ,,OZON” je uz podršku Misije OEBS u Crnoj Gori u okviru projekta Škola ekološkog aktivizma razvio program Obrazovanje o upravljanju otpadom, koji je kandidovan i akreditovan od strane Zavoda za školstvo, Odlukom Nacionalnog Savjeta za obrazovanje, kao jedan od programa za stručno usavršavanje nastavnika za školsku 2014/2015 godinu.

Program čiji je autor Aleksandar Perović, direktor Ozona, akreditovan je u Katalogu programa stručnog usavršavanja nastavnika za školsku 2014/2015 godinu u trajanju od 32 sata, a koncipiran je tako da sadrži interaktivne radionice i studijske posjete, što će vjerujemo biti korisno i interesantno za nastavni kadar.

Takođe, predviđeno je i da se urade Planovi za pravilno upravljanje otpadom i opremanje školskih objekata infrastruktrurom za separatno odvajanje otpada, čime se utiče i na održivost samog programa.

Svi troškovi (putni, smještaj, osvježenje, radni materijali…) za učesnike programa su pokriveni od strane organizatora.

 

About The Author

Number of Entries : 543

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top