Arhus Info Centar za bolje razumijevanje Arhuske konvencije Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_4297" align="aligncenter" width="600"] Arhus Info Centar za bolje informisanje javnosti o Arhuskoj konvenciji[/caption] Ekološki pokret [caption id="attachment_4297" align="aligncenter" width="600"] Arhus Info Centar za bolje informisanje javnosti o Arhuskoj konvenciji[/caption] Ekološki pokret Rating: 0
You Are Here: Home » Arhus Info Centar » Arhus Info Centar za bolje razumijevanje Arhuske konvencije

Arhus Info Centar za bolje razumijevanje Arhuske konvencije

Arhus Info Centar za bolje informisanje javnosti

Arhus Info Centar za bolje informisanje javnosti o Arhuskoj konvenciji

Ekološki pokret ,,OZON” je obogatio svoj zvanični portal novom kategorijom Arhus Info Centar sa ciljem unapređenja informisanja i animiranja javnosti za aktivno učešće u procesu donošenja odluka iz oblasti životne sredine.

Osnivanjem Arhus Centra Nikšić koji kao posebna organizaciona jedinica funkcioniše od novembra 2011. godine, Ekološki pokret ,,OZON” je dominantno fokusiran na primjenu Arhuske konvencije u Crnoj Gori, pa je i Arhus Info Centar još jedna u nizu aktivnosti pokrenutih sa željom da se unaprijedi cjelokupni ambijent i poveća nivo znanja o tom važnom međunarodnom dokumentu.

Arhus Info Centar će kroz namjenske podkaterogorije pružati informacije ne samo o aktivnostima matične organizacije i Mreže Arhus centara Crne Gore, već i prenositi zvanična obavještenja o javnim raspravama i pozivima, kao i konsultacijama zainteresovane javnosti, i na taj način dati doprinos pravovremenom i adekvatnom informisanju javnosti, odnosno primjeni prvog stuba Arhuske konvencije.

Svi postavljeni članci će imati i mogućnost dijeljenja na popularnim društvenim mrežama Facebook, twitter, Google +, LinkedIn i Pinterest, što će vjerujemo biti posebna vrijednost ovog načina informisanja javnosti i pozitivno prihvaćeno naročito od onih koji se informišu putem interneta, kakvih je danas sve više.

Učestvuj i odlučuj je podkategorija u kojoj će se postavljati informacije vezane za inicijative oko unapređenja zakonskog okvira iz oblasti životne sredine, čime će se animirati javnost i zainteresovana javnost za učešće u procesu donošenja odluka, što je suština drugog stuba Arhuske konvencije.

Informacijama o pravu na pravu zaštitu u slučaju povrede prava garantovanih Arhuskom konvencijom i smjernicama kako ostvariti tu mogućnost, daćemo doprinos i primjeni tog trećeg, u praksi kod nas najklimavijeg, stuba.

Ekološki pokret ,,OZON” i kroz ovu aktivnost nastavlja uspješnu saradnju sa Misijom OSCE u Crnoj Gori, a Arhus Info Centar biće predstavljen i na predstojećem godišnjem sastanku Arhus centara koji će se 3-eg i 4-tog juna održati u Beču, gdje će učestvovati i predstavnici mreže Arhus centara Crne Gore i Ministarstva održivog razvoja i turizma.

About The Author

Number of Entries : 576

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top