Počela obuka o praktičnoj primjeni Arhuske konvencije Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_4211" align="aligncenter" width="768"] Radionicu su otvorili Lia Magnaguagno iz Misije OSCE u Crnoj Gori i Aleksandar Perović iz Ekološk [caption id="attachment_4211" align="aligncenter" width="768"] Radionicu su otvorili Lia Magnaguagno iz Misije OSCE u Crnoj Gori i Aleksandar Perović iz Ekološk Rating: 0
You Are Here: Home » Arhus Info Centar » Počela obuka o praktičnoj primjeni Arhuske konvencije

Počela obuka o praktičnoj primjeni Arhuske konvencije

Radionicu su otvorili Lia Managuagno iz Misije OSCE u Crnoj Gori i Aleksandar Perović iz Ekološkog pokreta ,,OZON"

Radionicu su otvorili Lia Magnaguagno iz Misije OSCE u Crnoj Gori i Aleksandar Perović iz Ekološkog pokreta ,,OZON“

Prvim inicijalnim sastankom koji je održan u prostorijama Misije OSCE u Crnoj Gori, u petak 17. aprila, počela je obuka o praktičnoj primjeni Arhuske konvencije u Crnoj Gori za predstavnike nevladinih organizacija koje se bave zaštitom životne sredine.

Nakon pozdravnih riječi gospođe Lie Magnaguagno, Sefice programa demokratizacije Misije OEBS-a u Crnoj Gori i gospodina Aleksandra Perovića, direktora Ekološkog pokreta ,,OZON“, u kojima je akcentovana potreba unapređenja kapaciteta svih relevantnih aktera za efikasnu primjenu Arhuske konvencije, u gotovo dvosatnom razgovoru razmenjeni su stavovi o suštini ovog međunarodnog ugovora.

Detalj sa radionice

Detalj sa radionice

Ekološki pokret ,,OZON“ preko Arhus centra Nikšić, posebne organizacione jedinice uspostavljene u oktobru 2011. godine, daje značajan doprinos primjeni Arhuske konvencije u Crnoj Gori, a značajan broj realizovanih aktivnosti u saradnji sa Misijom OSCE u Crnoj Gori i Agencijom za zaštitu životne sredine bio je vezan upravo za jačanje kapaciteta različitih ciljnih grupa među kojima, sem ekoloških nevladinih organizacija, spadaju i mediji, lokalne uprave i parlamentarne političke partije.

Obuka se nastavlja posjetom Pljevljima, najugroženijoj životnoj sredini u Crnoj Gori, gdje će učesnici obuke učestvovati na okruglom stolu koji organizuju Delegacija EU u Crnoj Gori i Agencija za zaštitu životne sredine na temu priprema za otvaranje poglavlja 27, ali i imati priliku da obiđu neke od crnih ekoloških tačaka.

About The Author

Number of Entries : 567

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top