Beranski osnovci sakupili oko 20.000 limenki Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_4217" align="aligncenter" width="750"] Sakupljeno oko 300 kg otpadnih limenki[/caption] Učenici sedam osnovnih škola sa prostora opštine [caption id="attachment_4217" align="aligncenter" width="750"] Sakupljeno oko 300 kg otpadnih limenki[/caption] Učenici sedam osnovnih škola sa prostora opštine Rating: 0
You Are Here: Home » Mali veliki ekolozi » Beranski osnovci sakupili oko 20.000 limenki

Beranski osnovci sakupili oko 20.000 limenki

Sakupljeno oko 300 kg otpadnih limenki

Sakupljeno oko 300 kg otpadnih limenki

Učenici sedam osnovnih škola sa prostora opštine Berane u toku jednomjesečnog nagradnog takmičenja ,,Svaka limenka se računa“, koje su u cilju obilježavanja Dana planete inicirali Ekološki pokret ,,OZON“ i Opština Berane,  sakupili su oko 300 kg otpadnih limenki, što je gotovo 20.000 komada.

Najviše su sakupili učenici OŠ ,,Vuk Karadžić“,  110,10 kg, osvojivši tako nagradno putovanje na izložbu dinosaurusa ,,Džinovi Patagonije“ na Jadranskom sajmu u Budvi početkom juna, a zatim učenici OŠ ,,Radomir Mitrović“ sa 89,55 kg sakupljenih otpadnih limenki.

Detalj sa platoa ispred Opštine Berane

Detalj sa platoa ispred Opštine Berane

Treće mjesto je osvojila prigradska OŠ ,,Donja Rzanica“, koja custom writing essays here ima oko 100 učenika, sa sakupljenih 56,15 kg limenki. I njih će organizatori Opština Berane i Ekološki pokret ,,OZON“ nagraditi putovanjem na jednu od najspektakularnijih izložbi o dinosaurusima, autora Grupo Cultural iz Argentine, koja je do sada imala veliki uspjeh u svijetu, a koju je u Crnu Goru dovela NVO Div iz Podgorice.

Ekološki pokret ,,OZON“ se potrudio da se mjerenje izvrši profesionalnom elektronskom vagom, a dovezena je i presa za limenke kako bi se učenici kroz praksu upoznali sa aktivnostima međunarodne kampanje ,,Svaka limenka se računa“, koja se već treću godinu realizuje u Crnoj Gori.

Detalj sa mjerenja

Detalj sa mjerenja koje su kontrolisale naše Marija i Jasmina:)

Koordinatorka projekta Marija Milačić je još jednom upoznala prisutne sa programom, a podsjećamo da su sve osnovne škole u Beranama dobile namjenske kutije za sakupljanje limenki.

Da se radi o jednoj o najbolje organizovanih akcija u Crnoj Gori, kada je sakupljanje otpada u pitanju, potvrđuje i činjenica da će sakupljene otpadne limenke biti transportovane u podgoričku ,,Deponiju doo“, koja će otkupiti sirovinu, a sredstva će takođe ići u fond za nagradno putovanje učenika na izložbu dinosaurusa.

Učenici presuju otpadne limenke

Učenici presuju otpadne limenke

I na ovaj način Ekološki pokret ,,OZON“ nastavlja saradnju sa dobitnicima godišnje nagrade Zelena zvijezda, a ,,Deponija doo Podgorica“, prošlogodišnji lauret u kategoriji Društveno odgovorno poslovanje, kroz praksu daje primjer kako se opravdava dobijeno priznanje.

About The Author

Number of Entries : 567

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top