Kr(i)volovne osnove Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_3636" align="alignright" width="300"] Piše: Aleksandar Perović, direktor Ekološkog pokreta ,,Ozon"[/caption] Vijest o obogaljenom tijelu [caption id="attachment_3636" align="alignright" width="300"] Piše: Aleksandar Perović, direktor Ekološkog pokreta ,,Ozon"[/caption] Vijest o obogaljenom tijelu Rating: 0
You Are Here: Home » Blog » Kr(i)volovne osnove

Kr(i)volovne osnove

Piše: Aleksandar Perović, direktor Ekološkog pokreta ,,Ozon"

Piše: Aleksandar Perović, direktor Ekološkog pokreta ,,Ozon“

Vijest o obogaljenom tijelu mladunca medvjeda, zakonom zaštićene vrste, u centru glavnog grada države ustavom deklarisane kao ekološka, sigurno nije nešto što će uticati na bolji imidž Crne Gore kao turističke destinacije.

Takođe, neće poslati ni lijepu sliku o njenom stanovništvu bez obzira na sve razlike u naciji, vjeri, partiji ili statistikama o EU i NATO podršci.

Vjerujem da je ovo potebno apostrofirati iz prostog razloga, treba biti svjestan dugotrajnih posledica ovakvih skandala na društvo u cjelini.

Nakon prošlogodišnjeg pomora srna , takođe zaštićene vrste, na području planina Golije koje su takođe bile obezglavljene, najnoviji brutalni kr(i)volovni poduhvat dokaz je da sistem nema odgovarajući kontrolni mehanizam i da je zaštita divlje faune naročito ugroženih i zaštićenih vrsta, na neodrživom nivou.

Sama pomisao da neke naoružane osobe bez ikakve kontrole mogu šetati vašim privatnim vlasništvom, pucati na sve što mrda, ostavljati leševe i krvave tragove, kod svakog normalnog bića mora izazvati u najmanju ruku zabrinutost.

Ali kada dođe do tolikog bezobrazluka da se oskrnavljeno tijelo mečeta izbaci na javnu površinu naselja u centru grada, onda su prirodni osjećaji revolt, ogorčenje, osuda…

I ranije sam se javno deklarisao kao neko ko smatra da bi trebalo zabraniti posjedovanje oružja privatnim licima i uvesti strogi nadzor nad organizacijama kojima je data mogućnost za davanje dozvola na lov i ribolov, jer su pojedinci na njihom čelu sa umišljajem decenijama radili sve da se obesmisli sistem. I to sve pod maskom patriotizma.

Neće biti dovoljno samo procesuirati neko NN lice da se zataška najnoviji skandal .

Moraće se ovog puta ući u jazbinu.

I uzeti trofej kao neoborivi dokaz.

Može li to država?

About The Author

Number of Entries : 563

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top