PLJEVLJA U PJENI IZ DIMNJAKA Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_3636" align="aligncenter" width="750"] Piše: Aleksandar Perović, direktor Ekološkog pokreta ,,Ozon"[/caption] Veliki broj nas je, pretpo [caption id="attachment_3636" align="aligncenter" width="750"] Piše: Aleksandar Perović, direktor Ekološkog pokreta ,,Ozon"[/caption] Veliki broj nas je, pretpo Rating: 0
You Are Here: Home » Blog » PLJEVLJA U PJENI IZ DIMNJAKA

PLJEVLJA U PJENI IZ DIMNJAKA

Piše: Aleksandar Perović, direktor Ekološkog pokreta ,,Ozon"

Piše: Aleksandar Perović, direktor Ekološkog pokreta ,,Ozon“

Veliki broj nas je, pretpostavljam, odgledalo makar jednu epizodu serije ,,Budva na pjeni od mora“ ,koju ne bih komentarisao, pošto ovih dana na facebook-u imamo pravi mali rat različitih struja kada je filmska kritika u pitanju.

Ipak ono što moram istaći jeste dobra ideja da se kroz ovaj vid umjetnosti zapravo promovišu potencijali jedne lokalne zajednice, pa i države, sve zbog njene bolje valorizacije i unapređenja kvaliteta života građana. Ili bi bar tako trebalo da bude.  Diskutabilno je koliko su detalji iz pomenute serije poput divlje gradnje ili organizovanog kriminala, doprinijeli cilju, ali obećao sam, neću se baviti filmskom kritikom.

Ono što ovom prilikom želim ukazati, jeste očigledna razlika u samom interesovanju političkih elita ka različitostima Crne Gore, odnosno favorizovanju primorskih opština u odnosu na daleki i zaboravljeni sjever. Upravo su donosioci odluka glavni krivci za izražen jaz i nikako ne mogu a ne primjetiti da se zbog toga oni mnogo ne sjekiraju.

Da je tako potvrđuje i konkretno odnos prema građanima Pljevalja, koji su ovih dana izloženi enormnom aerozagađenju koje itekako utiče na njihovo zdravlje. Naročito onih osjeltljivih grupa kao što su djeca trudnice, hronični bolesnici, stari…

To što srednje dnevne vrijednosti suspendovanih čestica i po deset i više puta prelaze maksimalno dozvoljene dnevne vrijednosti, pa čak i granicu tolerancije, kao da ne dotiče nikog iz redova vlasti na državnom ili lokalnom nivou.

Ili se možda radi o nekom novom rijalituju koji se emituje za određene krugove?

Ko bude najviše zadržao (uz)dah, taj će vjerovatno biti nagrađen nekom funkcijom, službenim autom i stanom.

U Glavnom gradu naravno.

Budva bi već bilo mnogo, tamo se drugačije (iz)diše.

About The Author

Number of Entries : 564

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top