Obrazovanje o upravljanju otpadom u OŠ ,,Njegoš“ na Cetinju Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_3925" align="aligncenter" width="750"] Detalj sa kreativne radionice[/caption] Delegacija Škole ekološkog aktivizma bila je danas gost O [caption id="attachment_3925" align="aligncenter" width="750"] Detalj sa kreativne radionice[/caption] Delegacija Škole ekološkog aktivizma bila je danas gost O Rating: 0
You Are Here: Home » EKOSKOP info » Obrazovanje o upravljanju otpadom u OŠ ,,Njegoš“ na Cetinju

Obrazovanje o upravljanju otpadom u OŠ ,,Njegoš“ na Cetinju

Detalj sa kreativne radionice

Detalj sa kreativne radionice

Delegacija Škole ekološkog aktivizma bila je danas gost OŠ ,,Njegoš“ na Cetinju, koja je jedna od tri osnovne škole koje učestvuju u programu stručnog usavrašavanja nastavnika Obrazovanje o upravljanju otpadom.

I OZON je bio inspirativan  za učenike:)

I OZON je bio inspirativan za učenike:)

Tokom radne posjete predstavnici Škole ekološkog aktivizma su se upoznali sa menadžmentom najstarije osnovne škole u Crnoj Gori, razgovarali sa direktoricom Nadom Milošević i pomoćnicom direktorke Vesnom Knežević, o dosadašnjim iskustvima u realizaciji projekta, izazovima u prosvetnom radu i razmijenili ideje o mogućnostima za nadogradnju programa Obrazovanje o upravljanju otpadom i uopšte saradnje u oblasti životne sredine.

Detalj sa kreativne radionice

Učenici i nastavnici radili zajedno

Petočlana elegacija koju su sačinjavali Ivana Marković iz Misije OSCE u Crnoj Gori, Tanja Bakalbašić, Aleksandra Gvozdenović i Vuk Vukadinović, alumnisti Škole ekološkog aktivizma i Aleksandar Perović, direktor Ekološkog pokreta ,,OZON“ imali su zadovoljstvo da prisustvuju i edukativnoj radionici koja se sastojala i informativnog i edukativnog djela, pripremljenu kao dio akcionog plana koga su razvile 10 nastavnica učesnica programa Obrazovanje o upravljanju otpadom.

Detalj sa predstave o otpadu za koju su scenario i kostime pripremili učenici OŠ ,,Njegoš"

Detalj sa predstave o otpadu koju su pripremili učenici OŠ ,,Njegoš“

Interaktivnu radionicu koja je realizovana na impozantan način obilježila je sjajna reakcija i kreativnost učenika koji su pokazali svoj talenat za umjenost ali i zavidan nivo znanja o problematici otpada.

Eko bazar u zbornici u kojoj je stvarao veliki slikar Petar Lubarda

Eko bazar u zbornici u kojoj je stvarao veliki slikar Petar Lubarda

Nakon toga na Eko bazaru izloženi su predmeti koji su napravljeni tokom realizacije kreativnih radionica koji je bio otvoren za goste i sve učenike i nastavnike OŠ ,,Njegoš“, na kojem je  rasprodat najveći broj eksponata.

Detalj sa radionice

Detalj sa radionice – kakvu životnu sredinu želimo?

Posjetom ovom sjajnom kolektivu koji je svojom posvećenošću i kvalitetom potpuno opravdao učešće u programu Obrazovanje o upravljanju otpadom zaokružen je obilazak svih osnovnih škola kojima su donirana zelena ostrva.

Eko bazar posjetili svi učenici OŠ Njegoš

Eko bazar posjetili svi učenici OŠ Njegoš

Veliko zadovoljstvo i pozitivni utisci su nešto što je delegaciju Škole ekološkog aktivzma uvjerilo da je inicijativa za uvođenje oblasti upravljanja otpadom u obrazovni sistem kroz program za stručno usavršavanje nastavnika bila opravdana.

Mali Veliki ekolozi iz OŠ ,,Njegoš"

Mali Veliki ekolozi iz OŠ ,,Njegoš“

Slijedi dalja realizacija akcionih planova koji su urađeni za školsku 2014/2015 godinu, gdje će Škola ekološkog aktivizma i njeni organizatori svakako dati svoj doprinos.

About The Author

Number of Entries : 574

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top