Eko bazar u O.Š. „Pavle Rovinski“ Reviewed by Momizat on .   [caption id="attachment_3905" align="aligncenter" width="750"] Eko bazar u OŠ ,,Pavle Rovinski" (Foto: Mladen Ivanović)[/caption] Delegacija Škole ekološ   [caption id="attachment_3905" align="aligncenter" width="750"] Eko bazar u OŠ ,,Pavle Rovinski" (Foto: Mladen Ivanović)[/caption] Delegacija Škole ekološ Rating: 0
You Are Here: Home » Mali veliki ekolozi » Eko bazar u O.Š. „Pavle Rovinski“

Eko bazar u O.Š. „Pavle Rovinski“

 

Eko bazar

Eko bazar u OŠ ,,Pavle Rovinski“ (Foto: Mladen Ivanović)

Delegacija Škole ekološkog aktivizma prisutvovala je danas otvaranju Eko bazara u OŠ ,,Pavle Rovinski“ u Podgorici, koji je dio realizacije akcionog planaupravljanja otpadom u toj ustanovi.

Predmeti koji su urađeniood otpada (Foto: Maden Ivanović)

Predmeti koji su urađeniood otpada (Foto: Maden Ivanović)

Akcioni plan je razvijen u okviru programa Obrazovanje o upravljanju otpadom, akreditovanog kod Zavoda za školstvo po Odluci Nacionalnog Savjeta za obrazovanje, za potrebe stručnog usavrašavanja nastavnika.

Eko bazar koji je najbolji odraz kreativnosti učenika i nastavnika, svakako je pokazao da se vrijednost sirovine kakav je komunalni otpad, može značajno da se poveća ukoliko se upotrijebi za stvaranje umjetničkim i unikatnih eksponata.

Delegacija Škole ekološkog aktivizma na Eko bazaru (Foto: Mladen Ivanović)

Delegacija Škole ekološkog aktivizma na Eko bazaru (Foto: Mladen Ivanović)

Predmeti od različitih vrsta otpada koje su izradili učenici OŠ ,,Pavle Rovinski“ biće izloženi do kraja polugodišta u holu škole.

Zeleno osrtvo (Foto: Mladen Ivanović)

Zeleno osrtvo (Foto: Mladen Ivanović)

I OŠ ,,Pavle Rovinski“ je dibila zeleno ostrvo koje će služiti za praktičnu primjenu onoga što se naučilo o selektivnom odlaganju otpadom.

Predstavnici Ekološkog pokreta ,,OZON" i nastavnici OŠ ,,Pavle Rovinski" na eko bazaru (Foto: Mladen Ivanović)

Predstavnici Ekološkog pokreta ,,OZON“ i nastavnici OŠ ,,Pavle Rovinski“ na eko bazaru (Foto: Mladen Ivanović)

Deset nastavnika iz  OŠ ,,Pavle Rovinski“ koji učestvuju u programu za stručno usavršavanje nastavnika kojeg realizuje Ekološki pokret ,,OZON“ uz podršku Misije OSCE u Crnoj Gori, do sada je realizovalo više informativno- edukativnih aktivnosti u školi kroz koje je obuhvaćen cijeli nastavni kadar od 84 nastavnika i svi učenici njih 1509.

About The Author

Number of Entries : 567

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top